11.11.2016 15:06

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında, 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası dolayısıyla ‘Gelecek Nesillere Bırakabileceğimiz En Güzel Servet Organlarımızdır’ adlı seminer düzenlendi. Seminerde, organ bağışının arttırılması gerektiği vurgulandı.

3-9 Kasım Organ bağışı haftası dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi Lale Salonu’nda seminer düzenlendi. Seminere, Üniversite ve Lise öğrencileri katıldı. Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi’nde seminer öncesi katılımcılara organ bağışı hakkında bilgi verdi. Seminerin konuşmacılığını Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Böbrek Nakli Cerrahisi Uzmanı Doç Dr. Necmettin Güvence yaptı. Güvence, ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bu etkinliği düzenlemesinden dolayı teşekkür etti. Organ bağışının artması gerektiğini belirten Doç Dr. Necmettin Güvence, “Organ bağışının yapılması hayat kurtarır. Son zamanlarda azalan organ bağışının arttırılması gerekiyor. Hayat kurtarmak organ bağışı ile kolay. Özellikle kadavra organ bağışı konusunda büyük sıkıntı çekiliyor. Kadavradan organ bağışını arttırmalıyız. Unutmayalım organ bağışı hayat kurtarır” diye konuştu.