Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.11.2016 10:03

Manisa’nın 17 ilçesinde kırsal kalkınmanın sağlanması için önemli projeleri hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Gördes’te 73 üreticiye 7 bin 371 adet ceviz fidanı dağıttı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, önümüzdeki haftalarda Gördes’teki 69 üreticiye de 9 bin 492 adet zeytin fidanı dağıtılacağını dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik projelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda hünnap, ceviz fidanı, ana arı dağıtımı, zeytin kasası dağıtımı ve seracılık alanında üreticilere önemli destekler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes'te de üreticilerin yüzünü güldürdü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Gördes’te 73 üreticiye 7 bin 371 adet ceviz fidanı dağıtıldı. Gördes Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri, İlçe Tarım Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Şube Müdürleri ve üreticiler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya, Gördes’e sağlamış olduğu desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti.

Fidan dağıtımlarımız devam edecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sadece alt yapı ve üst yapı ile ilgilenmediğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ise, “Amacımız sadece şehir merkezlerindeki vatandaşlarımızın yaşam alanlarını daha rahat bir hale getirmek değil, aynı zamanda çiftçi memleketi olan ülkemizde kırsal kalkınmaya da dokunmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızın yaptığı projeleri bir bir hayata geçiriyor. Yılsonuna kadar çiftçilerimizi desteklemek amacıyla fidan dağıtımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Çalışmalarımız Gördesliler için

Yapılan hizmetin Gördesliler için yapıldığını aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Gördes’te Büyükşehir Belediyemizin hizmet birimlerinde incelemeler yaptık. Eksikleri tespit ettik. En kısa zamanda buraya elzem olan bir mezbaha var. Şu anda mezbaha çalışıyor. Ancak Gördes’e layık değil. Yeni mezbahanın ihalesi yapıldı. En kısa zamanda sizlere layık bir mezbahaneyi hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra ilaçlama ekiplerimiz koruyucu sağlık hizmeti noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Onların hizmet vereceği binayı da kısa süre içerisinde hizmete sunacağız. Yine itfaiye müfreze alanları için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

16 bin 863 üreticiye fidan dağıtılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya büyük önem verdiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Bu noktada Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız meyveciliğin geliştirilmesi projesi hazırladı. Bu proje ile 11 ilçemizde bulunan 206 kırsal mahallesinde çiftçilik yapan 684 çiftçimize 608 bin lira maliyetle yüzde 25’i çiftçi katkısı geri kalan bedelsiz olmak üzere meyve fidanı dağıtımı yapıyoruz. Proje kapsamında Gördes’te de 73 üreticimize 7 bin 371 adet ceviz fidanı dağıtıyoruz. Ay sonuna doğru da 69 üreticimize 9 bin 492 adet zeytin fidanı dağıtımı yapacağız. Böylelikle toplam 16 bin 863 üreticimize fidan dağıtımı yapmış olacağız” dedi.

14 sera üreticilerimize teslim edilecek

Örtü altı yetiştiriciliği konusunda yapılan çalışmalardan da bahseden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Bu proje kapsamında da il genelinde 10 adet sera kurulacak olup 10 adedi Gördes için ayrılmıştı. Bu doğrultuda 10 adet sera kurulmuş ve üretime hazır durumda. Ayrıca yedek listeden kabul edilen 4 adet seranın daha kurulumunu tamamlayıp yıl sonuna kadar 14 adet serayı üreticilerimize teslim edeceğiz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç’in konuşmasının ardından ceviz fidanları üreticilere teslim edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu