07.12.2016 15:10

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Hüsn-ü Hat’ sergisi açıldı. Hattat Yusuf Sezer ve öğrencisi Hattat Arkın Ongan’ın ürettiği eserlerinin yer aldığı sergi 7-11 Aralık tarihlerinde Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Hüsn-i-Hat’ adlı hat sanatı sergisi Kültür Merkezi Meclis Fuaye Salonu’nda açıldı. Serginin açılışına, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, şube müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

15 Asırlık Bir Sanat

Sergide Hattat Yusuf Sezer ve öğrencisi hattat Arkın Ongan’ın hat sanatı üzerine yüzlerce eseri yer alıyor. Hattat Yusuf Sezer, protokol üyelerine ve sanatseverlere eserler hakkında bilgiler verdi. Hattat Yusuf Sezer, “Tarih bu sanatı 15 asırdır yaşatmak için nesilden nesile sanatkar yetiştirmiştir. Biz de bu sanatkarlardan küçük bir zerreyiz. Talebe yetiştiriyoruz. Eser üretiyoruz. Gelecek nesillerimize önemli eserler bırakmak istiyoruz. Bu sergimizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy da Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği her zaman vereceklerini belirtti. Sergi 7-11 Aralık tarihleri arasında Kültür Merkezi Meclis Fuaye Salonu’nda gezilebilecek.