Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.07.2017 18:46

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, kamuoyunda hizmet binası olarak lanse edilmeye çalışılan “Eski Garaj Yeni Proje” ile ilgili açıklama yaptı. Projenin hizmet binasından ibaret olmadığını, hizmet binasının projenin içinde yüzde 20’lik bir alanı kapsadığını vurgulayan Yalçınkaya, “Bir hizmet binası değil, kentimizin kültürel ve sosyal yapısına hizmet edecek, kente değer katacak bir alan oluşturuyoruz” dedi.

 “Eski Garaj Yeni Proje”nin Manisa Büyükşehir Belediyesinin en önemli projelerinden biri olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Biliyorsunuz birçok kentte, yıllardır büyükşehir olan yerlerde bile bu tür içerisinde hizmet binası da olan böyle bir kompleks yok. Bizim için Manisa merkeze değer katacağını bildiğimiz, önem verdiğimiz projemiz. Kamuoyunda son günlerde bu hizmet binasının maliyetinin neden bu kadar yüksek olduğu, böyle bir hizmet binasının neden yapıldığı gündeme getiriliyor. Sizler de sunumda gördünüz. Hizmet binası, projenin yüzde 20’si gibi bir oranını kapsıyor. 165 bin metrekarelik bir inşaat alanından bahsediyoruz. Bunun sadece 2 bin araca yakın bir yer altı otoparkı, 1500 kişilik bir kültür salonu gibi başlı başına şaheser. Biz bu salona artık sığamıyoruz. Tek bir salonumuz var. Bazen programlar çakışıyor, araya adam sokup kendi programını öne almak isteyenler oluyor. Dolayısıyla bir hizmet binası değil, kentimizin kültürel ve sosyal yapısına hizmet edecek, kente değer katacak bir alan oluşturuyoruz” diye konuştu.
“Şehre değer katacak projeyi Manisa’mıza kazandıracağız”
İhalenin iptal edilmesinin nedenlerini de şeffaf bir şekilde aktaran Genel Sekreter Yalçınkaya, şunları söyledi; “Bu ihaleyi yaparken, ihaleye katılacak olan firmaların tam donanımlı olmalarını ve işin altından kalkabilmeleri düşüncesiyle istediğimiz iş makinelerinin listesini ihale şartnamesine eklemiştik. İhaleye katılan bir firma, kiralama yöntemiyle de bu işi yapabileceğini savunarak Kamu İhale Kurumu’na itirazda bulundu. Kamu İhale Kurumu da, ihalemiz daha sonuçlanmadan iptal etti. Biz yine ihale hazırlıklarımızı yapıyoruz. Manisa’mıza değer katacak bu önemli projeyi şehrimize kazandıracağız. Bu konuda istekliyiz. Gerçekten Manisa’ya değer katacak bir proje. Bir hizmet binasından ibaret değil. Örneğin böylesi büyük bir kütüphaneye çok ihtiyaç var Manisa’da. Böyle bir kültür merkezine ihtiyaç var. Manisa için bu projeye ihtiyaç var.”

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu