Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.11.2017 18:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni gerçekleştirmek üzere Manisa’ya geldi. Selamlama konuşmasını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yaptığı toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 1 milyar 44 milyon lira değerinde yatırımın Manisa’ya kazandırılmasına emeği geçenlere teşekkür etti.

Manisa’da yaklaşık 1 milyar 44 milyon lira tutarındaki 40 yatırımın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplu açılış törenine katılmak üzere Manisa’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumunda karşılandı. Daha sonra Hatuniye Camii’nde Cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açılışta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  TBMM eski Başkanı Bülent Arınç,  Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri eşlik etti.

Güzel Bir Güne Daha Ev Sahipliği Yapıyoruz

Toplu açılış töreninde selamlama konuşması yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızda toplu açılış törenleri vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sizleri en kalbi duygularımla en derin şükranlarımla selamlıyorum. Şehzadeler şehri Manisa’mız, birliğin, dirliğin ve kardeşliğin şehri. Çağ açıp çağ kapatan padişahların yetiştiği şehzadeler şehri, bugün güzel bir güne daha ev sahipliği yapıyor” dedi.

Manisa Yaşayan Bir Şehir Oldu

Manisa’nın gelişimine, değişimine ve çağın ötesine gitmesine katkı sağlamak için kim bir taşın üstüne taş koyuyorsa, Allah ondan razı olsun diyerek sözlerine devam eden Başkan Ergün, “Bizler de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kadim şehir Manisa’mızın gelişimine ve değişimine öncülük etmek için yüzlerce proje ürettik ve üretmeye çalışıyoruz. Son 9 yılda Manisa’da yaşanan değişime ve gelişime sizler de yakından tanıklık ediyorsunuz. Kavşaklar, yeşil alanlar, kafeteryalar, yollar, gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri, gece aydınlatmalarıyla Manisa’mız gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel, yaşayan bir şehir oldu. Bu güzel çalışmalarımıza eklediğimiz sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizle de vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük ve güldürmeye devam ediyoruz. İlimiz genelinde gıda bankaları, çocuklarımıza kırtasiye ve giyim yardımları, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza evde bakım hizmetleri, aşevi gibi hizmetlerimizle devletimizin sıcak yüzünü en güzel şekilde Manisa’mızda yaşayan ihtiyaç sahiplerimizi asla rencide etmeden gösteriyoruz” dedi.

40 Yıllık Sorun Tarihe Gömüldü

Geçtiğimiz ay 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömen Uzunburun Katı Atık Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisini hizmete açıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Yıllardır patlamalarıyla gündeme gelen, çıkan yangınlarıyla hem Turgut Özal Mahallemizi hem de tüm Manisa’mızı adeta boğan vahşi depolama, bu güzel hizmetimizin hayata geçmesiyle tarihe karıştı. Bu güzel projemizin hayata geçmesinde çaba gösteren, bizlere yol açan ve destek veren kıymetli Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, değerli bakanlarımıza ve milletvekillerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kendimizi Düşünerek Değil, Kentimizi Düşünerek Çalışıyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden de bahseden Başkan Ergün, “Manisa merkezinde ‘Eski Garaj Yeni Proje’ adıyla yeni ve modern Büyükşehir Belediye Hizmet Binası, bin tezgahlık pazaryeri, bin araçlık kapalı otopark gibi çok sayıda çalışmayı içinde barındıran projemize yakın zamanda başlıyoruz. Manisa Prime adlı projemizde de çalışmalar başladı. Sizlerin güzel vakit geçirebileceği ve spor yapabileceği bir alan olan Sümerpark projemizde de sona geldik. Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını bir nebze de olsa çözecek olan Öğretmenevi Kavşağı projemiz de tamamlanmak üzere. Kısaca Manisa’mız için, bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımız için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Siyasi kaygı gütmeden, siyasi polemiklere girmeden ve ayrım yapmadan kendimizi düşünerek değil, kentimizi düşünerek çalışıyoruz. Çünkü biz önce ülkem ve milletim ilkesini kendimize şiar edindik. Ulu önderimiz, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştırmak için el birliğiyle gönül birliğiyle çok çalışacağız. O’nun izinde ülkesini ve milletini seven evlatların yetiştirilmesi noktasında çalışmaların içinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. Kasım ayı olması vesilesiyle aziz Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Net Terör Mesajı

Toplu açılış töreninde daha sonra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta konuşma yaptı. Törende konuşarak açılışı yapılan yatırımların Manisa halkına hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör konusunda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler. Tek bir asker, polis jandarma, vatandaşımızın tırnağını teröristlerin topuna değişmeyiz. Böyle bir zamanda zaman zaman silahlı ve insansız hava araçları, yüksek teknoloji araçları ile terör mücadele yöntemimizi baştan sona değiştirdik. Öyle darbeler vurduk ki örgüt tarihinin en kötü günlerini yaşıyor” diye konuştu.

Maden Şehidi Ailelerine Konut

Törende daha sonra Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit olan maden şehitlerinin aileleri için yapılan 301 konutun anahtarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ailelere teslim edildi. Son olarak 1 milyar 44 milyon lira tutarındaki 40 yatırımın açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  TBMM eski Başkanı Bülent Arınç,  Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Milletvekilleri tarafından kesildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu