Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.09.2012 19:15

Manisa’da faaliyet gösteren dernekler, Oda ve Dernekler Projesi’ni Manisa Belediyesi olarak hayata geçirme kararı alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Polemiklere rağmen projeyi hayata geçirme kararlılığını gösteren Başkan Ergün’e teşekkür eden dernek temsilcileri, bu kararla projeye engel olanlara en güzel cevabın verildiğini ifade etti. Başkan Ergün de derneklerin jesti karşısında, “Yaptığımız işin doğru olduğunu bir kez daha gösterdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da faaliyet gösteren derneklerin temsilcilerini makamında ağırladı. Saruhan-Der, TEMAD, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahlatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Görme Engelliler Spor Klübü, Türk Kadınlar Birliği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Balkan Göçmenleri Derneği temsilcilerinden oluşan heyet, Oda ve Dernekler Projesi’nin hayata geçirilecek olması dolayısıyla Başkan Ergün’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Heyet adına konuşan Saruhan-Der Başkanı Yunus Emre Şahin, projenin gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu konudaki kararlılığından dolayı Başkan Ergün’ü tebrik etti. Şahin, ‘Öncelikle sizlere oda ve dernekler projesinin Manisa Belediyesi bütçesi ile yapılması noktasında göstermiş olduğunuz gayretten dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah derneklerle ilgili daha iyi projelerle sizlerle birlikte oluruz. Bizler her zaman doğrunun yanında olacağız. Yanlışın karşısındaki mücadelemize de devam edeceğiz. Kim, neden bu durumdan rahatsız oldu bilemiyoruz. Biz sizin şahsınızda Manisa Belediyesi’ne sonuna kadar destek vereceğiz. Bu konuda asıl konuşması gerekenler bu topluluktu. Maalesef konuşmaması gereken bir çok insan konuştu. Olayın da artık çözüldüğünü düşünüyoruz. Dernekler odalarına kavuşacak” dedi.

Polemiklere Rağmen Proje Hayata Geçecek

Başkan Ergün, dernek temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hizmet makamlarında olanların hizmet yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Oda ve Dernekler Projesi’nin 2009 Yerel Seçimleri çalışmalarında oda ve derneklere yönelik tespitler neticesinde oluştuğunu belirten Başkan Ergün, “Bulunduğumuz makamlar hizmet makamlarıdır. Neticede Manisa’da yaşayarak, kentimizden istifade ediyoruz. Önemli olan insanların Manisa’da daha mutlu huzurlu hissedebilecekleri mekanları yaratmaktır. Bizim de seçim döneminde proje olarak ortaya koyduğumuz oda dernekler projesi ve ticari alanıyla ilgili plan değişikliklerini belediye meclisimizden geçirmiştik. Elbette sonrasında kat oranının 34.5 mu yoksa 45 mi olacağı polemikleri yaşandı. Belediyenin yeri çarçur edilmesin, belediyenin yeri birilerine peşkeş çekilmesin gibi söylemlerin ardından son noktada da meclisten bu kararlara red çıktı. Sonuçta biz de Manisalılar’a verdiğimiz oda ve dernekler projesi sözünü yerine getirmek için, belediye olarak projeyi yapma kararı aldık. Geçtiğimiz hafta da proje ihalesinin startını verdik. Önümüzdeki günlerde proje ihalesi netleşmiş olacak. Bu anlamda ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu projelerin ihale süreci tahmin ediyorum 2-3 ay alacak. Yılbaşına kadar bu süreyi tamamlarsak yılbaşı itibariyle bir aksilik olmadığı takdirde proje start alacak” diye konuştu.

Belediye Yeni Bir Rekora Gidiyor

Manisa’da yüze yakın dernek olduğunu ve birçoğunun kira, elektrik gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kaldığını belirten Başkan Ergün, projenin derneklerin hizmetlerini rahatça yapabilmeleri adına çok önemli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu, “Biz seçim döneminde sokak aralarında gezerken, elektrik, su, kira parası vermekte zorlanan derneklerle karşılaştık. Onlara destek anlamında, görevlerini daha sağlıklı yapabilecekleri, toplantılarını ferah mekanlarda gerçekleştirebilecekleri, misafirlerini altındaki restoranlarda ağırlayabilecekleri bir binayı hayata geçirme amacında olduk. Türkiye’de Bursa’dan sonra inşallah ikinci oda ve dernekler binasını Manisa’da gerçekleştireceğiz. İnşallah projenin startını kış bitmeden tüm derneklerle atma noktasına geliriz. Yaklaşık ihale edilebilecek rakam maliyeti 20 milyon TL civarında olan oda ve dernekler binası için her şeyi göze aldık. Bu bir bütçe meselesidir. Manisa Belediyesi’nin para anlamında çok şükür sıkıntısı yoktur. Tüm kamuoyunun bildiği gibi Manisa Belediyesi geçen süre içerisinde tüm borçlarını ödedi” Manisa Belediyesi’nin bütçe gerçekleşme oranında ve gelirlerinde yeni bir rekora gittiğini belirten Başkan Ergün, “Biz sadece akan muslukları kapattık. En bilinen örneği ise göreve geldiğimiz yıl ihale gereği aylık 950 bin TL ile yapılan çöp işini, yarı fiyatına belediye bünyesindeki kendi araçlarımızla yapıyor olmamızdır. Manisa Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk sene 65 Milyon TL ile rekor kırdık. İkinci sene 120 Milyon TL ile bu rekoru da geçtik. Üçüncü sene 140 Milyon TL ile rekoru yeniledik. Bu sene Manisa Belediyesi yeni bir rekora daha gidiyor. 165-170 Milyon TL, belki daha yukarılara gidebilir. Böyle bir rakama ulaşıyor. Sonuçta hem borçları öderken hem de yatırımlarını yapıyor. Tabi bunlar nerden aktı diyeceksiniz. Akan delikler kapatıldı. Akması gereken bu paralar artık Manisa Belediyesi'nin kasasına giriyor. Kısacası artık paralar başkalarının cebine değil, Manisa Belediyesi’nin kasasına gidiyor”

Projelerle İlgili Bilgi Verdi

Oda ve dernekler binasının yanı sıra Manisa Belediyesi’nin devam eden ve başlayacak olan projelerine ilişkin oda temsilcilerine bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bilindiği üzere iki üç ay öncesine kadar KESS Kavşağındaki projemizin ihalesi yapmıştık. Ama buna rağmen Kamu İhale Kurumu’na yapılan itiraz gereği iki-üç aylık süreyi geri attırdık. Geçtiğimiz ay da bunun kararı lehimize çıktı. Tabi ki kanunlar çerçevesinde hareket etmemizden kaynaklanan süre aşımları yaşanıyor. Ay başından sonra inşallah kavşağımızdaki çalışmalara da başlanacağını ifade etmek istiyorum. İnşallah hiçbir sorun çıkmadan çok güzel bir projeyi hayata geçiririz. Tüm Manisa’da mahallelerde bir fiil çalışmalar devam ediyor, projeler bir bir hayata geçiyor. Yeni terminal binasının da inşaatını başlattık. İnşallah önümüzdeki yaz açılış kurdelasını kesme noktasına geleceğiz. Bir kaç hafta içinde Kent Parkla ilgili İller Bankası yönetim kurulundan karar çıkacak ve projenin startını vereceğiz. Yılbaşına kadar bunun da ihalesini yapacağız. 170 dönümlük alanda tüm Manisa’nın bana göre hayatını geçirebileceği bir mekanı hayata geçirmenin startını vermiş olacağız. Devam eden çalışmalar içinde de önümüzdeki aylarda hizmete açacak olduğumuz Laleli Gençlik Merkezimiz var. Manisa gençliğine çok güzel modern binayı sunacağız. Çanakkale’de bile olmayan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu’nu hayata geçireceğiz. Bununla ilgili geç kalındığına dair polemikler söz konusu. Fakat bilinmesini isterim ki tüm projelerimizde olduğu gibi bu proje de yasal süresinde yapılıyor. Binadan daha önemlisi insanların içine girince Çanakkale’yi yaşamasıdır. Bu anlamda Anıtkabir’i ve İstanbul’da Fatih Müzesi’ni yapan sanatçıyı Rusya’da bulduk. İç dizayn çalışmaları son hızla devam ediyor. İnşallah çok güzel bir mekanı sadece Manisa’ya değil tüm Türkiye’ye kazandırmış olacağız. Ayrıca Adnan Menderes Mahallesi’nde Manisa gençleri ve çocuklarına hediye edecek olduğumuz stadyumun birkaç ay içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Geçen yıl 45 mahalledeki çalışmaları tamamladık. Şuanda 12 mahallede çalışmalar devam ediyor. Hayırlısı ile bu çalışmalar da tamamlandığında 57 mahallenin tüm sorunlarını çözmüş olacağız” dedi. Başkan Ergün’ün ardından söz alan dernek temsilcileri, oda ve dernekler projesine ilişkin görüşlerini bildirdi.

Haksız Eleştirilere En Güzel Cevap

Yeni Han esnaflarından Salih Mandaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün haksız eleştirilere en güzel cevabı projeyi Manisa Belediyesi olarak hayata geçirme kararı ile verdiğini belirterek, “Haksız eleştirilere verilebilecek en güzel cevap ve karar budur. Sizin yapamayacağınız iş yoktur. Kısacası sizin hızınıza yetişmek çok zor. En güzeli bu karar oldu. Haksız yere eleştirilenleri kesmiş oldunuz, hem de Manisa halkı önündeki güveninizi iki kat arttırdınız. Bunun yanı sıra esnaf arkadaşlarım adına Yeni Han’ın kapalı çarşı ile birleştirilip, iyileştirilmesi konusundaki gelişmeleri öğrenmek isteriz” dedi. Başkan Ergün, iyileştirme çalışmalarına yönelik olarak bir ay öncesi yapılan ihaleye hiçbir firmanın gelmediğini belirterek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Unutulmaz Belediye Başkanlarından Olacaksınız

Altı Nokta Körler Derneği Sosyal İşler Sekreteri Arif Zengin, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tüm çalışmalarının takdirle karşılandığını belirterek, “Bu çalışmalarınız gerçekten tüm Manisalılar’ın takdir ettiği bir noktaya gelmiştir. Mutlaka siz Türkiye’de unutulmayan belediye başkanları arasında hak ettiğiniz yeri alacaksınız. Biz her zaman için Sayın Cengiz Ergün’ün arkasında olacağız” diye konuştu.

Engelliler Hizmetten Memnun

Manisa’nın engelli kenti olduğunu belirten Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemen Yıldız da projenin iptal olmasına çok üzüldüklerini fakat müjdeli haberi aldıktan sonra sevindiklerini belirtti. Yıldız, “Manisa Belediyesi’nin kendi imkanları ile projeyi hayata geçirecek olmasının sevincini yaşıyoruz. Ayrıca engellilerin kentimizde daha kolay yaşamasına olanak sağladığınız için tüm üyelerim adına sizlere teşekkür ediyorum. Büfe-Manav Projesi’nde bizlere katkı sağladığınız için de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm engellerimizi ortadan kaldırdınız. Hiçbir sıkıntımız kalmadı” dedi. Başkan Ergün de engellilere yönelik neler yapabiliriz noktasında çalışmaların son hızla devam ettiğini belirterek, ana arterlerde engellilere yönelik yürüyüş yolları yapacaklarını müjdeledi.

Müfettişlerden Teşekkür Alıyoruz

Bir gazetecinin sorusu üzerine büfe-manav projesinin müfettişlerce incelendiğine dair bilgiyi doğrulayan Başkan Ergün, “Valilik ve bakanlık nezninde büfe-manav konusunda şikayette bulunulmuş. Bir aydır çeşitli konularda müfettişler incelemeler yapıyor. Yani bir konu üzerinde inceleme söz konusu değil. Biz de kendilerine istedikleri her türlü bilgiyi aktarıyoruz. Sadece bir konu üzerinde inceleme yapılmıyor. İncelemeler yapılıyor. Bugüne kadar birçok müfettiş geldi gitti. Hepsi de bizlere teşekkür ederek gitti. İnşallah şimdi de öyle olur” dedi.

Belediye Bir Başarıya Daha İmza Atıyor

Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekici, derneklerin sesinin kısılması gibi bir durum söz konusuyken Manisa Belediyesi’nin büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Manisa’da derneklere, sivil toplum kuruluşlarına lütfettiğiniz bu çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Hükümetin görme engelliler adına Gören Göz Projesi başlattığını ve söz konusu aletin yazılım problemleri yaşayarak hiçbir engellinin projeden istifade edemedi. Bunun ardandan bizler yürüme sorununu ortadan kaldıracak bir proje yaparak navigasyon sistemine ilişkin Manisa Belediyesi ile ortak bir projeyi başlatmak istiyoruz” diye konuştu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şenel İke de Türkiye’de ilklerden birini gerçekleştirdiği için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü tebrik etti. İke, kadınların sosyal hayatta daha katılımcı rol olmasını temenni ederken, Başkan Ergün MASMEK ile kadınlara çeşitli meslek dallarında eğitim verildiğini, belediye olarak da bayanlara verilen desteğin artacak devam edeceğini söyledi. Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği adına konuşan Serpil Dede, gelişen dünyayı takip ettikleri, otistik ailelere verdiği destekten dolayı Manisa Belediyesi’ne teşekkür etti. Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Hanife Lekesiz, oda ve dernekler projesinin gerçekleştirilecek olmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, bu yılki Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin şubeler toplantısının Manisa’da gerçekleştirileceğini, projenin temel atma töreninin de Mesir Festivali haftasına denk geldiği takdirde geniş katılım sağlayacaklarını söyledi. Lekesiz’in ardından söz alan Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Kader de hemşeri dernekleri olarak tüm sivil toplum kuruluşları ile eylem planı yapmak üzere olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü aralarında görmek istediklerini söyledi. Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necip Bayram ise Manisa Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyleyerek, Manisa’da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabildiklerini belirtti. Ziyaret sonunda kendilerini ağırladığı için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden dernek temsilcileri, Manisa Belediyesi’nin başarılarının devamını dileyerek, Başkan Ergün’e çiçek takdim etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu