21.02.2018 14:32

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, değişen sınav sistemi hakkında öğrencilerin aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) semineri düzenledi.

MABEM kursları ile binlerce gencin daha iyi üniversitelere yerleşmesini amaçlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği seminerler ile öğrencilerin değişen sınav sistemlerinde de uyum sürecini minimuma indiriyor. Bu kapsamda Kültür Merkezi Lale Salonu’nda, MABEM Şehzadeler Şubesinin girişimleri ile mezun ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak eğitim semineri düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, MABEM Rehber Öğretmenleri Hilal Aykaç, Ali Tatlı ve Sezen Aktaş eski sınav sistemi ile yeni sınav sistemi arasındaki farklar, sınav tarihleri ve sınavların içeriği, soru adedi, sınav süresi, sınavın değerlendirilmesi ve puanlama sistemi, öğrencilerin puan türleri için çözmeleri gereken testler, başarı sıralaması, ortaöğretim başarı puanı hesaplama şekli, sınav ücreti, bölümlerin hangi puan türlerinden öğrenci alacakları gibi konuları anlattı.