Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.03.2013 14:59

BU yıl 473.’sü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Nevruz Bayramı coşkusuyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda nevruz kutlamasıyla başlayan festival, tarihi Sultan Camii Bimarhanesi’nde gerçekleştirilen karma töreni ile devam etti.

473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Cumhuriyet Meydanı’ndaki nevruz kutlama programıyla başladı. Kutlama törenine Manisa Milletvekili Özgür Özel, 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Ahmet Arı, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Manisalının mutluluk kaynağı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Halil İbrahim Daşöz Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu ve Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu. Halk oyunları gösterisinin akabinde Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Kültür Müdürü Erdinç Karaköse, Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu ve Vali Halil İbrahim Daşöz günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. Nevruzun baharın müjdecisi olduğunu belirten Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, bu önemli günün mesir coşkusuyla birleşmesinin Manisa için mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Mesir dualarla karıldı

Törende Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi de, bir gösteri yaptı. Daha sonra protokol üyeleri yakılan nevruz ateşinin üzerinden sırayla atladı. Örste demir dövülmesinin ardından kortej yürüyüşüne geçildi. Kortej, Manisa Şehzadeler Mehteri önderliğinde temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi'nin yanı sıra Manisa'da şehzadelik yapmış temsili padişahların faytonlarla Sultan Camii Bimarhanesi’ne kadar yürüyüşüyle gerçekleşti. Vatandaşlar da korteji alkışlarla selamladı. Yürüyüş, Sultan Camii Bimarhanesi’nde son bulurken, 473. Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında Pazar günü gerçekleştirilecek olan geleneksel mesir macunu saçım töreni mesirleri dualar eşliğinde karıldı.

Medya yoğun ilgi gösterdi

Manisa’nın Türkiye’deki en köklü geleneği olan Mesir Macunu Festivali’ne ulusal ve yerel medya ile televizyon kanalları da büyük ilgi gösterdi. İlk günden adeta bir basın ordusunun takip ettiği nevruz şenliği ve mesir karma törenini, TRT ve Anadolu Ajansı da canlı yayınladı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu