28.05.2013 11:50

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ev ve süs hayvanı satan kişilere yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin, eğitimlere önem verdiklerini belirterek amaçlarının gelen şikâyetleri azaltmak olduğunu söyledi.

Manisa’da ev ve süs hayvanı satan ve pet-shop olarak bilinen işletmelerin sahiplerine yönelik Manisa Belediyesi’nin öncülüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manisa Belediyesi, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yetkili isimler tarafından verilen eğitim semineri öncesinde bir konuşma yapan Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin, eğitimlerin önemine dikkat çekti. Amaçlarının kentte ev ve süs hayvanı satan işyerlerinin standartlara uyması olduğunu dile getiren Erşahin, “Bu konunun üzerine hassasiyetle yaklaşıyoruz. Öncelikli hedefimiz hayvanların sağlıklı koşullarda satılmasını sağlamaktır. Günümüzde hayvan hakları konusuna da dikkat edilmesi gerekiyor. Ülkemizde ve kentimizde bulunan pet-shopların da AB standartlarını yakalaması en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu. Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erşahin’in konuşmasının ardından, eğitime katılanlara ev ve süs hayvanlarını korumaya dair Avrupa sözleşmesi, CITES sözleşmesi, 5199 sayılı hayvanları koruma kanun yönetmeliği, üretim, barınma, bakım ve beslenmesi gibi konularda çeşitli bilgiler verildi.