Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.06.2013 13:13

MANİSA Belediyesi Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, özellikle katı atık tesisleri konusundaki eleştirilere anlam veremediğini belirterek, “Adama sorarlar, 5 sene icraat noktasında bu belediyenin sahibiydiniz. 5 senedir neden bu işi çözmediniz? Şimdi kalkmış adeta ayağıma gelecek diyorsunuz. Sanırım bu işte biraz kıskançlık var ” dedi.

Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Meclis Üyelerine yönelik sunum gerçekleştirildi. Kurum Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, kendisine tanınan imkan nedeniyle Başkan Ergün ve meclis üyelerine teşekkür etti. Mayıs ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çöp sorunu, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı gibi projelerde şahsına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Manisa’nın 10 milletvekiline katı atık ve atık su arıtma tesisleri ile ilgili dosyayı gönderdiklerini belirten Başkan Ergün, “Daha sonra kendilerini bizzat arayarak, durumun ne olduğunu hepsine tek tek paylaştık. Senelerdir Manisa’da ortak akıl toplantıları yapılıyor. Bu ortak akıl toplantılarına da Manisa’nın çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bizler de katıldık. Ortak akıl noktasında bir kere daha çağrıda bulunuyorum; bu yatırımlar Manisa’nın bugünkü sorunları değil, 30-40 senenin sorunları olduğunu herkes biliyor” dedi.

Bölge hastanesi 2,5 yıldır neden yapılmadı

AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin basın yoluyla bir takım açıklamaları olduğunu hatırlatan ve bu açıklamaları üzüntüyle karşıladığını ifade eden Başkan Ergün, “Ayağımıza gelsin’ söylemleri ne kadar doğrudur? Açık ve net bir şekilde 4 senedir Manisa için her noktada hizmete hazır olduğumuzu ifade eden bir kişi olarak bu söylemleri ben üzüntüyle karşıladım. Tabi her hafta geldiğinde de söylemlerinde her ne hikmetse Manisa Belediyesi var. Demek ki Manisa Belediyesi çok güzel icraatlar yapıyor ki, her hafta bundan başka artık söylenecek bir konusu kalmamış Hüseyin Bey’in. Ancak bize Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nı aylarca yapmamakla suçlamasına ben şöyle cevap vermek isterim: meşhur bölge hastanesi 400, 460, sonra 560 oldu. ‘Belediye bize yeri teslim etmiyor’ gibi suçlamalar yapıldı ancak bölge hastanesi yapılacak olan yerde hala 2,5 senedir neden başlamadığının Manisalılara bunun açıklamasını yapması lazım” dedi.

Alparslan Türkeş Kavşağı’nda gecikme yok

Adliye ile KESS’yi birleştirecek olan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı konusundaki eleştirilere de yanıt veren Başkan Ergün, “Şuanda mevcut Köprülü Kavşağı inşaatı hala müteahhide verilen yasal süre içinde devam ediyor. Mevcut Emniyet’in yanındaki Bozköy Deresi üzerinde dar bir köprü var biliyorsunuz. Köprülü Kavşak’ta gelen şerit sayısı 3 şerit. Bu şekilde o köprüyü açtığımızda mevcut Bozköy Deresi’nin şerit sayısı 1,5’a kadar düşüyor. Şuanda ilave olarak biz onun da çalışmasını başlattık. Yani herhangi bir kazaya veya bir tehlikeye, bir ölüme sebebiyet vermemesi için bunu da ilave yaklaşık 1 milyonun üzerinde iş artışına giderek, çok hızlı 45 günlük süre içerisinde bu köprünün yapılması gündemimize girmiştir. Bunun dışında herhangi bir orada yasal süresi içinde gecikme söz konusu değildir. Keşke Hüseyin Bey bunları bize sorsaydı da, biz de kendisine izah etseydik” diye konuştu.

5 senede çöp sorununu neden çözemediniz?

Çöp konusundaki eleştirilere de cevap veren Başkan Ergün, şunları söyledi: “Çöple ilgili de çöp patlamış ödümüz kopmuş söylemleri ne kadar artık vatandaşın gözünde itibar alıyor, bunu ayrı bir değerlendirmek lazım. Adama sorarlar, 5 sene icraat noktasında bu belediyenin sahibiydiniz. 5 senedir neden bu işi çözmediniz? Biz Danıştay’dan gelecek kararı yaklaşık 3 sene bekledik. Ondan sonra işin olumsuz şekilde sonuçlanacağı bilgisini aldıktan sonra geçtiğimiz yıl Haziran ayında bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bütün meclis olarak da kararlarını aldık ve 6-7 ay gibi bir süre içerisinde de yeni çöp ayrıştırma tesislerinin yapılması ile ilgili tüm prosedürleri bitirdik. 5 senedir işi çözememişsiniz, şimdi ‘ödümüz patlamış’. Bu işin finans bacağı kısmında İller Bankası düzeyinde çözülür çözülür, çözülmez çözülmez. Biraz daha bekleriz ama Manisa’nın artık zaman kaybetmeye tahammülü yok. Çünkü bunlar Manisa’nın 1 numaralı kanayan yarası. Biz bunları çözecek B planımızı da, C planımızı da hep hazır olduğunu açıkladık. Bu yatırımlar buraya kadar getirildiyse, Allah nasip ederse kalan süremiz içerisinde ihalesini bir an önce başlatıp, temel atma törenini inşallah yine bütün Manisalılarla, bize destek olmuş, olmamış hiç önemli değil bütün büyüklerimizle, milletvekillerimizle de hepsiyle temel atımını yapacağız. Sonuçta işi bu kadar ayağa düşürüp, siyaset noktasında hareket edilmesinin yorumunu Manisalılara bırakıyorum.”

AKP Grubu’ndan destek sözü

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in SGK borcunun olmaması nedeniyle Manisa Belediyesi’ne teşekkür etmesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Subay Lojmanları konusundaki desteğinin kendilerini de sevindirdiğini dile getirdi. Çelik, çöp konusunda hibenin sağlanabilmesi için AKP milletvekilleriyle birlikte ilgili bakanlıklardan randevu alınarak, gerekli görüşmeleri yapmak için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çağrıda bulundu. Bunun üzerine yanıt veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın menfaati için herkesin ayağına gitmeye razı olduğunu söyledi. Yapılan istişarede, 17 Haziran’dan sonra gerekli randevuların alınarak, Ankara’ya gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Diyanet Vakfı’na cami desteği

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. 36 maddenin yer aldığı gündemde, Manisa Belediyesi’ne ait Akpınar Mahallesi, 241 Sokak mevcut tapuda 2019 ada, 1 parselde kayıtlı 762 metrekarelik cami vasıflı taşınmazı Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi’nin satın alma talebi görüşüldü. Bu hizmetin gündeme geldiğinde o bölgedeki vatandaşların da oldukça sevindiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önergenin kabul edilmesi talebinde bulundu. Yapılan oylamada madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu