Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.07.2013 13:57

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, OSB’nin 6. kısmı ile ilgili bir Belediye Meclisi’nde bir sunum gerçekleştirdi. Türek, 6. kısmın 3 milyon 310 bin metrekarelik bir alan olduğunu belirterek, 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmayı planladıklarını söyledi. Türek ayrıca, 1962 yılında OSB’nin kurulması ile ilgili hazırlanan ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün babası Cemal Ergün’ün de imzasının olduğu tutanağı Başkan Ergün’e hediye etti.

Manisa Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı öncesinde OSB’nin 6. kısmı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek tarafından gerçekleştirilen sunum OSB ve belediye meclisi tarihinde ilk kez gerçekleştirildiği belirtildi. Sunumdan önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, OSB’nin genişlemesi noktasında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Türek’in kendilerinden talepleri olduğuna dikkat çekerek, “Manisa’ya hizmet noktasında Manisa Belediyesi olarak bütün kamu kurumlarıyla, odalar ve derneklerle bir araya gelmeni çabası içerisindeyiz. Bu bağlamda kendilerinden genişlemeyle ilgili meclis üyelerine bir sunum yapılmasını talep ettim. OSB’nin kurulduğu 1962 yılından bu yana tarihinde ilk kes böyle bir sunum gerçekleştiriliyor. Bu ilk nedeniyle kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Önemli Olan Manisa’nın Gelişimi ve Değişimi

Manisa’nı Büyükşehir olma yolunda adımlarının atıldığını da hatırlatan Başkan Ergün, “Önemli olan Manisa’nın gelişimi ve değişimidir. Bundan sonraki planlarımızı kentimizin gelişimi, istihdam ve ticaretinin arttırılması noktasında yapmalıyız. Bunun için hep birlikte elbirliğiyle hareket etmeliyiz” dedi.

Elektrik Santrali Konusunda Şüphelerimiz Var

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Manisa’ya Elektrik Santrali kurulması ile ilgili konuya da değinen Başkan Ergün, “Manisa’ya Elektrik Santrali kurulması ile ilgili gelişmeler olduğunu duyuyoruz. Tabi böyle bir yatırım noktasında bazı şüphelerimiz var. Bu yatırımın Manisa’da ciddi çevre kirliliğine sebep vereceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

OSB’nin Alanı 12 Milyon Metrekareye Ulaşacak

Başkan Ergün’ün konuşmasını ardından OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek söz aldı. OSB’nin bugüne kadar ki faaliyetleri, ithalat ve ihracat rakamlarından 6. kısmın açılması gibi birçok konuda meclis üyelerini bilgilendiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Türek, 6. kısmın 3 milyon 310 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını söyledi. OSB’nin 6. kısım genişlemesini 2018 yılına kadar tamamlamayı planladıklarını ifade eden Türek, “Bu bölgenin 1 milyon 950 bin metrekaresini sanayi alanı olarak ayırdık. Organize Sanayi Bölgesi 6. Kısmın açılmasıyla birlikte toplamda 12 milyon metrekarelik bir alana sahip olacak.

6. Kısımda Central Park

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, 6. kısımda ABD’de örneği bulunun Central Park oluşturmayı planladıklarını ifade ederek, “Yeni açılacak kısımda teknoloji merkezi, sosyal konut alanları, laboratuar ile birlikte Central Park oluşturmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Ergün’e Tarihi Belgeyi Hediye Etti

OSB Başkanı Sait Türek, sunumun ardından 1962 yılında OSB’nin kurulması ile ilgili hazırlanan ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün babası Cemal Ergün’ün de imzasının olduğu tarihi tutanağı Başkan Ergün’e hediye etti. Türek’e anlamlı hediyesi nedeniyle teşekkür eden Başkan Ergün, OSB’nin kurulmasında babasıyla ilgili bir anıyı da paylaştı. OSB’nin o dönemde ilk olarak Uncubozköy’de kurulması ile ilgili karar alındığını anlatan Başkan Ergün, “Ancak daha sonra babam rahmetli Keçiliköy muhtarı Sıtkı beyin yanına giderek OSB’nin o bölgede kurulmasının daha hayırlı olacağını söylüyor. Bu görüşmenin ardından OSB mevcut yerinde kuruluyor” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu