Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.07.2013 14:04

MANİSA Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda Manisa’nın iki önemli sorunu için Ankara’da oluşturulan güç birliği nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün, emeği geçen herkese teşekkür etti. Hizmetin siyaseti olmayacağına vurgu yapan Ergün, “Ben öncelikle ilgili çalışanlarıma, arkasından bu konuda emeği geçen bütün İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerimiz dahil olmak üzere bütün milletvekillerimiz ve Bakanlıkta bu konuda bize yardımcı olan, emeği geçen herkese Manisalılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin oylanması öncesi Haziran ayı içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ankara’da katı atık bertaraf tesisi ve atık su arıtma tesisi ile ilgili kredi desteği alınabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerin detaylarını aktardı. Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme getirmesinin ardından yaşanan gelişmeleri özetleyen Başkan Ergün, “Sayın Hüseyin Tanrıverdi bana telefon açarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Bey ile saat 10.00’da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile de 12.00’de randevu alındığını ifade etti ve beni davet etti. Davetin ardından bu katılımı sağladık” dedi.

İlgili personelimizin emeği yadsınamaz

Ankara’dan alınan sonuçların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Ankara’ya gitmeden önce bunu Ömer Faruk Bey ile telefonla paylaştım. Ankara’ya gittiğimizde de AK Parti İl Başkanı Sayın Murat Baybatur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Grup Sözcüleri İbrahim Onaylı ile beraber Sayın Hüseyin Tanrıverdi’nin konuğu olduk. Ondan sonra programlarımızı faaliyete geçirdik. Tabi alınan sonuçlar memnuniyet verici. Yıllardır Manisa’nın kanaya iki tane yarasını çözme aşamasına getirmiş olmanın mutluluğunu ifade etmek istiyorum. Burada emeği geçen öncelikle ilgili müdürlüklerimizde yeni yer alanının tespitinden itibaren geçen 7-8 aylık süre içerisinde bütün yer tahsislerinin Orman Bakanlığı’ndan, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden ÇED raporlarının alınma safhasına kadar bu konuda emeği geçen öncelikle çalışan müdürlerime ve personelime çok teşekkür ediyorum. Onların emeği yadsınamaz” dedi.

Atık su tesisleri DSİ tarafından yapılacak

Projelerin artık finans kısmına gelindiğini ve konu ile ilgili önceki aylarda tüm milletvekillerine birer dosya gönderdiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Atık su arıtma tesislerinin yapımı noktasında Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Bey’in 30 yıl geri ödemeli olarak bizzat bu tesisleri kendilerinin yapacağını ve Türkiye’de ilk defa bunun yapılacağını söyledi. Bununla ilgili tüm projelerimizi de bir sonraki gün hemen ilgili bakanlığa gönderdik. Sayın Bakanımız bunu inceleyerek, hemen en kısa süre içinde ihale prosedürlerinin Bakanlık nezdinde yaparak, bir an önce startının verilme noktasına geleceğini hep beraber göreceğiz” dedi.

Önemli bir başlangıç

Katı atık bertaraf tesisleri konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini aktaran Başkan Ergün, “Yaklaşık maliyetinin aşağı yukarı 48-52 milyon TL civarında olabileceğini Sayın Bakanımız bize söylediler. Bunun yarısı, 25 milyon TL’nin bizzat kendileri tarafından kredi olarak verilebileceğini ve bunun üzerine de uygun bir rakamın tespit edileceği bir hibe kredinin artı olarak verileceğini ifade ettiler. Ben öncelikle ilgili çalışanlarıma, arkasından bu konuda emeği geçen bütün İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerimiz dahil olmak üzere bütün milletvekillerimiz ve Bakanlıkta bu konuda bize yardımcı olan, emeği geçen herkese Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Önemli bir başlangıç, önemli bir atılım, önemli bir gelişmedir. Hizmetin siyasetinin olmadığını, olmayacağını her zaman hep ifadelerimizde kullandık. Bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

İki proje de Manisa için önemli

Konu ile ilgili söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik de, “Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Katı atık bertaraf tesisleri ve atık su arıtma tesisleri, bize göre de Manisa’nın ivedilikle çözülmesi gereken önemli projelerdir. Geçtiğimiz mecliste bu konularda üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı belirtmiştik. Projede emek sarf eden personele, müdürlerimize teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm milletvekillerimize ve sorunlarımızı dinleyen ve çözüm olma sözü veren Sayın Bakanlarımız Veysel Eroğlu ve Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Hızlı tren Manisa’yı bölmeyecek

MHP Grubu adına söz alan Mehmet Güzgülü ise Manisa’nın önemli sorunlarının çözülmesi noktasında oluşturulan birliğin örnek teşkil ettiğini söyledi. Benzer birlikteliğin hızlı tren hattının geçeceği Manisa’yı ikiye bölmesinin önlenmesi için de sağlanması gerektiğini dile getiren Güzgülü, projenin alternatif güzergahlara çekilmesini istedi. Bunun üzerine Ak Parti Grubu adına söz alan Ömer Faruk Çelik, hızlı tren projesinin şehri kuzey-güney şeklinde ikiye bölmeyeceğini, projenin buna göre düzenleneceğini söyledi. Konuşmaların ardından 23 maddelik meclis gündemi oylanarak, karara bağlandı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu