Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.07.2013 17:52

MANİSA Belediyesi, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından büyükşehir kapsamına girilecek olması nedeniyle tüm birim müdürleri ve personele yönelik ‘Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeniden Yapılanma Süreci’ konulu hizmet içi eğitim semineri düzenledi. İki gün boyunca devam edecek seminerde Büyükşehir Belediyelerinin çalışma ve görev dağılımı, altyapı ve ulaşım hizmetleri, temel belediyecilik hizmetleri gibi birçok konuda birimlere bilgiler verildi.

‘Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeniden Yapılanma Süreci’ konulu hizmet içi eğitim semineri, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Nursel Ustamehmetoğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, Mümin Deniz, birim müdürleri ve personeller katıldı. Gün boyunca devam eden seminerin ilk günkü konuşmacılığını İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Memiş, seminere katılanlara ‘Genel olarak Büyükşehir Uygulaması’, ‘Büyükşehir ve ilçe belediyeleri görev dağılımı’, ‘altyapı ve ulaşım hizmetlerinin yürütümü’, ‘UKOME ve AYKOME’lerin oluşumu’ konularında bilgiler verdi.

Mevzuatlar derinlemesine ele alındı

Seminerin ikinci bölümünde ise İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş, katılımcılara ‘Temel belediyecilik hizmetleri ve görev dağılımı’, ‘Hal, otogar, mezbaha ve itfaiye hizmetlerinin yeni sistemde yürütülmesi’ ve ‘binaların dış cephe kaplama uygulamaları’ konularında bilgiler verdi. Seminere katılanlar akıllarına takılan bölümlerde Memiş’e sorular yönelterek, yanıtlar aradı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, özellikle katı atık tesislerinin kurulması ve işletilmesi, bu kapsamda oluşturulan Manisa Çevre Birliği’nin (MAÇEB) Büyükşehir olduktan sonra ne şekilde yürütüleceği gibi konularda sorular sordu, yanıt aldı.

Bu tür eğitimleri önemsiyoruz

Manisa’nın 2014 mahalli idareler seçimlerinin ardından büyükşehir statüsüne geçeceğini belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir sürecini sancısız geçmek amacıyla bu tür hizmet içi seminerlere büyük önem veriyoruz. Değerli İçişleri Bakanlığı Kontrolörü Halil Memiş’ten önemli bilgiler edindik. Yarın da Ankara Büyükşehir Belediyesi İç Denetçisi Sayın Fuat Uzun da, su ve kanalizasyon hizmetlerinin yürütülmesi, yeni organizasyon yapısı, norm kadrolar, encümen ve meclisin yapısı gibi birçok konuda bizleri bilgilendirecek. Yeni dönemin Manisa’mıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu