Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.08.2013 13:47

MANİSA Belediyesi Eğitim Merkezi YGS- LYS ve SBS’de elde ettiği başarı ile bu yıl da farkını ortaya koyarak 331 öğrencisini istedikleri okullara yerleştirdi. Öğrencileri Manisa Belediyesi’nde ağırlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başarı çıtasını yükselten MABEM’li öğrencileri tebrik ederek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da MABEM’in oluşturduğu gurur tablosunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Başkan Ergün, ilk ona giren öğrencilere tablet hediye etti.

Her yıl Lisans Yerleştirme (LYS), Seviye Belirleme (SBS) ve Yüksek Öğrenime Giriş Sınavları’nda (YGS) gösterdiği başarıyla, gençlerin istedikleri okulları kazanmasını sağlayan Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM), bu yıl da kurslara kayıtlı öğrencilerin sınavlarda gösterdiği başarısını kutladı. MABEM, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda YGS- LYS ve SBS’de elde ettiği başarı ile bu yıl da farkını ortaya koyarak, 331 öğrencisini istedikleri okullara yerleştirdi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün de sınavlarda başarı gösteren öğrencileri ve MABEM kadrosunu Belediye Meclis Salonu’nda ağırladı. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil ve Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür Müdürü Mümin Deniz, MABEM Müdürü Abdulkadir Çam, MABEM öğretmenleri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

MABEM Başarı Çıtasını Yükseltti

MABEM öğrencilerini elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle kendilerini Manisa Belediyesi’nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Seviye Belirleme Sınavları’nda %91, Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nda ise %83’lük başarı oranı yakalandığını söyleyen Başkan Ergün, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gurur ve başarı tablosunu oluşturduğunuz için öncelikle özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize ve çalışmalarıyla hak ettiklerini elde eden sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Seviye Belirleme Sınavı’nda eğitim gören 275 öğrencimizden 249’u istedikleri okulları kazandı. Öğrencilerimiz arasından 1 kişi Sosyal Bilimler Lisesi, 4 kişi Anadolu Öğretmen Lisesi, 148 kişi Anadolu Lisesi, 19 kişi Sağlık Meslek Lisesi, 64 kişi Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi’ni kazanırken, 13 kişi de İmam Hatip Lisesi’ni kazanmıştıe. Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nda ise 99 öğrencimizden 62’si dört yıllık fakültelere, 20’si de iki yıllık yüksek okullara yerleşti. SBS’de %91, YGS ve LYS de ise %83’lük bir başarı oranı yakalanmasının sevincini öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte yaşıyoruz. Değerli Manisalı öğrencilerimizin Ege Üniversitesi’nden ODTÜ’ye, Atatürk Üniversitesi’nden Pamukkale Üniversitesi’ne kadar ülkemizin dört bir yanına eğitim görmeye gidecekler. Bu gerçekten bizleri mutlu eden, gurur veren bir tablodur. Bu başarıların onların vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olmalarının aşamalarından biri olduğunu düşünüyorum. İnşallah eğitim hayatlarındaki bu güzel gelişmeler sağlık, sıhhat ve mutluluk içerisinde, anne-babaları ve kardeşleriyle birlikte nice yıllar sürer. Bu anlamda emeği geçen herkesi kutluyorum. Sevgili öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Ergün’den İlk 10’a Girenlere Tablet

Başkan Ergün, konuşmasının ardından, ilk 10’a girenlere tablet olmak üzere öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrenciler de hediyeleri tek tek kendilerine takdim eden Başkan Ergün’e teşekkür etti. Toplantının sonunda Manisa Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu