27.08.2013 17:44

MANİSA Belediyesi’nin de katılımcıları arasında bulunduğu, Ortak Bütçe Tartışma Toplantısı, Atatürk Gençlik Merkezinde yapıldı. Toplantıda Manisa halkının istek ve beklentileri, vatandaş karnesi ve TÜİK verilerine bağlı sosyo-ekonomik haritalar, mahalle ve bölgesel bazda, hizmet alanı bazında incelenirken, belediyenin bu doğrultuda stratejik planı içerisinde bulunan hedefleri ve buna bağlı performansı incelendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı, 2008 Türkiye Ulusal Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen projenin son ayağı olan Ortak Bütçe Tartışma Toplantısı, Atatürk Gençlik Merkezinde yapıldı. Manisa Belediyesi'nin de katılımcıları arasında bulunduğu projeye, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Genel Sekreter Alper Pınarcı, Manisa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi Uzman kadrosundan Burçin Yeşiltepe ile belediye hizmet birimlerinden yönetici ve uzman personeller katıldı. Manisa Belediyesi’nin 2013 yılı Ocak-Haziran dönemi bütçe verilerinin incelendiği toplantıda, 2013 yılı ilk dönemlik performansı, proje sorumlusu ve katılımcılar tarafından takdir edildi. Belirlenen hedeflerin ufak sapmalar haricinde gerçekleşmesini inceleyen kişiler Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü takdirle karşıladı. Ekim ayında sona erecek proje ile ilgili olarak verilen iyi örneklemeler proje ekibi tarafından rapor edilip İçişleri Bakanlığı’na sunulacak.