Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.07.2011 14:08

Manisa Belediyesi’nin TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Barbaros Mahallesi Cider Fabrikası’nın arka kısmında bulunan tren yoluna Yaya Alt Geçidi yapma kararına mahalle halkından tepki geldi. Mahalle sakinleri, yapım için gelen TCDD ve belediye ekiplerine karşı çıktı, Yaya alt geçidinin yanı sıra imarda yol olarak gözükmeyen özel şahıs arazisinin araçların kullanımına da açılmasını istedi.

Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz Barbaros Mahallesi Cider Fabrikası arkasında bulunan tren yoluna Yaya Alt Geçidi yapılması amacıyla TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını açıkladı. Daha önce birçok ölümlü kazanın meydana geldiği kontrolsüz geçide Yaya Alt Geçidi yapmayı planladıklarını ifade eden Deniz, alınan karara mahalle sakinlerinin karşı çıktığını belirtti. Yaya Alt Geçidi masraflarının tamamen Manisa Belediyesi tarafından karşılanacağının altını çizen Deniz, “Ancak aldığımız bu karara rağmen ve çalışmalara başlayacağımız anda mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştık. Başta Barbaros Mahallesi Muhtarı olmak üzere bir grup mahalleli tren yolu üzerinde Yaya Alt Geçidi’nin yapılmasına karşı çıkarak protesto gösterilerinde bulundu. Bu nedenle çalışmalar şimdilik askıya alındı” dedi. Mahalle sakinlerinin kontrolsüz geçidin araç trafiğine de açılmasını istediğini belirten Deniz, “Bunun ilgili olarak Manisa Belediyesi’nden İmar Planı değişikliği talebinde bulundular. Bu konuda Manisa Belediyesi mevcut araç trafiğine açılması istenen yerin özel mülkiyet olduğunun ve imar planında da araç trafiğine kapalı olduğunun belirtilmesine rağmen tepkiler sürmüştür. Bahsi geçen yerde 2007 yılında da üst geçit yapılması ile ilgili protokol yapılmış ve yine bir grup bölge halkı tarafından tepki gösterilerek çalışmalar yapılamamıştır. Söz konusu yerde kazaların meydana gelmesini önlemek amacıyla yapılacak olan bu çalışmalara, engellemeler devem ettiği sürece yeni tren kazalarının meydana gelmesinde sorumlu kim olacaktır” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu