Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.11.2013 15:59

MANİSA Ülkü Ocakları, Büyük Doğu Tiyatrosu’nun ‘Yolumuz Uzun ve Çetindir’ adlı tiyatro oyununu Manisalılarla buluşturdu. Tiyatro oyununu izleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, oyun öncesi yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı halk konserinde yaşananlara değinerek, “Provokasyona gelmeyin” uyarısında bulundu.

Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlediği ‘Yolumuz Uzun ve Çetindir’ adlı tiyatro oyununu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, eşi İnci Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Belediye Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, okullarda okunmaması kararı verilen ‘Andımız’ hep bir ağızdan okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, geceye katılanları selamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak görevimiz

Pabuççuoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “2009 yılında startını verdiğimiz ve sizlerin büyük katkılarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin 3 hilalli bayrağını diktiğimiz Manisa’da, geride bıraktığımız 4,5 yıllık süre içerisinde şahsım, teşkilatlarım ve bütün meclis üyesi ve görev yapan arkadaşlarımla bu bayrağa layık olmak için mücadele ettik ve çalıştık. Geldiğimiz bugün içerisinde yaşadığımız güzellikleri, insanların bize vermiş olduğu güzel bakışları hizmetlerimizle taçlandırdık. Bunun karşılığını bugün hep beraber yaşıyoruz, bunun gururunu yaşıyoruz. Bütün ülküdaşlar ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Tabiî ki 5 ay sonra yapılacak olan bir seçim var. Zaman çabuk akıp geçiyor. Allah nasip ederse yine sizlerin desteğiyle, sizlerin gücüyle, ocakların ve tüm teşkilatın gücüyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tepesine yine Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını dikmek bizim görevimizdir” dedi.

Fener alayında 100 binler sokağa taştı

Birlik, beraberlik ve birbirlerine destek oldukları zaman aşamayacakları hiçbir engelin olmayacağına vurgu yapan Başkan Ergün’e salondakiler alkış ve tezahüratlarla destek verdi. Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da değinen Başkan Ergün, “Manisa tarihinde görülmemiş bir fener alayı coşkusunu yaşadı Manisa. 100 binlerin sokağa taştığı ve o sevgi sellerini balkonlardan insanların kendini atarcasına vermiş olduğu desteklerini bir kere daha gördük. Ancak alana varma noktasına geldiğimizde istemediğimiz hadiselerle karşı karşıya kaldık. Ne bu Cengiz Ergün’e, ne Serdar Ortaç’a yapılan hakaret veya provokasyon. Bu tamamen Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’e, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda nasıl provoke edildiyse, yine bir milli bayramımızda, yine bir milli bayram akşamının provokesidir” dedi.

Provokasyonlara karşı uyanık olmamız gerekiyor

Olayların Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i çekemeyenlerin yaptığını dile getiren Başkan Ergün, “Bunu bütün Manisalılar gözleriyle gördü ve aradan geçen 3 günlük süre içerisinde bunu bizlerle paylaştılar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Burada o gece sahada gücünü gösteren bütün ülküdaşlara bir kere daha sevgilerimi sunuyorum. Biz nerede, ne zaman, hangi şartlarda olacağımızı çok iyi biliyoruz. Hem teşkilat olarak, hem ocak olarak hep beraber nerede durulması gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Ben şuna da şükrediyorum; o gece iyi ki bizler yürüyüşteydik, o meydanda değildik. Sonuçta bu tür olaylara sabırla, 5 aylık süre içerisinde bize yapılacak her türlü provokasyona karşı uyanık olmamız lazım. Sakın oyuna gelmeyin arkadaşlar. O açıdan bu konuda hepimizin uyanık olması lazım. Bu güzel geceyi düzenleyen değerli Ocak Başkanım ve yöneticilerine ve emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin. İnanıyorum ki, bu güzel birliktelik 1 Nisan akşamında layıkıyla yerini bulacaktır” diye konuştu.

Tiyatro çok beğenildi

Konuşmaların ardından Büyük Doğu Tiyatrosu’nun ‘Yolumuz Uzun ve Çetindir’ adlı tiyatro oyunu gösterime girdi. Feridun Akın’ın yönettiği ve ülkücülerin gerçek manada yaşam tarzını, hislerini ve yaşadıkları acı dolu günleri anlatan oyun, izleyenler tarafından beğenildi. 2 perdelik oyunda, 12 Eylül 1980 öncesi Türkiye’si ve sonrasında yaşananlar canlandırmalarla anlatıldı. Oyunun sonunda oyuncular, performansları nedeniyle ayakta alkışlandı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu