25.11.2013 17:34

KENT Konseyi Kadın Meclisi, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir seminer düzenledi. Sosyolog Kadriye Semerci tarafından katılımcılara kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında bilgi verildi.

Manisa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla seminer verildi. Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu da katıldı. Konuşmacılığını Sosyolog Kadriye Semerci’nin yaptığı seminerde kadına şiddete yönelik istatistiki bilgiler verilirken, kadının toplumdaki yerinin daha üst düzeye getirilmesi, hem aile içi şiddetin önlenmesi hem de aile içindeki iletişimin güçlendirilmesi yönünde eğitim çalışmaları yapılmasının önemi vurgulandı. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Semerci, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemelerin yanında bu düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasının basından, STK'lara, kamu, kurum ve kuruluşlara kadar toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Seminerin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu ve Kadın Meclisi Başkanı Şekercioğlu, sosyolog Semerci’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.