Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.12.2013 10:26

MANİSA Belediye Meclisi Aralık ayı Toplantısı’nda, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’ya yapılmakta olan iki otoparkın yanı sıra yeni bir otopark yerinin daha bulunduğunun müjdesini verdi. Gazi İlkokulu karşısındaki lojmanların yerine 500-600 araçlık otopark yapılması için askeriye ile mutabakat sağlandığını belirten Başkan Ergün, “Bununla ilgili yazı müdürlüğümüze geldiğinde bunu ivedilikle Meclis’e getirdim. Çünkü büyükşehir bütçesinde rahatlıkla yapılabilecek bir proje. Biliyorsunuz otoparklar tamamen büyükşehir yetkisinde yapılabilecek yatırımlar” dedi.

Manisa’nın otopark sorununu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini ve Emekliler Otoparkı ile Eski Subay Lojmanları’nın yerine yapılacak otoparklar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Eski Subay Lojmanları’nın olduğu otopark yapılacak alanın prosedürleri yaklaşık 3 sene falan sürdü. Bizim giden paşamız zamanında başlatmış olduğumuz bir çalışma daha vardı. Manisa’nın biliyorsunuz otopark konusunda çok büyük sıkıntıları var. Gazi İlkokulu’nun karşısındaki 1960 yılında yapılmış şuan çok kötü durumda olan lojmanlar var. Bir de Devlet Hastanesi yanındaki Merkez Komutanlığı var. Bu iki yeri karşılıklı anlaşmak suretiyle mutabakatını sağlamıştık. Bu mutabakat sürecinin geçtiğimiz hafta içerisinde yazısı bize ulaştı. Bir değerlendirme yapmış askeriye ve bize bildirilen 14 milyon 875 bin TL civarında bir rakam. Yani yaklaşık 15 milyon TL’ye Manisa Belediyesi bu iki yeri alarak, bunun karşılığında yine askeriyenin talepleri geldi” dedi.

Manisa’yı rahatlatacak bir proje

Askeriyenin Manisa Belediyesi’nden taleplerini açıklayan Başkan Ergün, “40 tane lojman, 2 adet 400 kişilik er pavyonu, 3 adet 600 kişilik yemekhane binası, 1 adet sağlık merkezi binası, Tugay Karargah binasının bakım ve onarımı olmak üzere bu değer karşılık bu işlerin maliyet ve ihale prosedürlerinin yapılması söz konusu. Devlet Hastanesi’nin köşesindeki bölgede yeni bir planlama yapılarak, Merkez Komutanlığı’nın oradan kalkması, Manisa’nın o bölgesi için önemli. Ancak Gazi İlkokulu’nun karşısında en az 500-600 araçlık bir otopark yerini, oradaki binayı yıkmak suretiyle oradaki sıkışmayı rahatlatacak bir proje. Bununla ilgili yazı müdürlüğümüze geldiğinde bunu ivedilikle Meclis’e getirdim. Çünkü büyükşehir bütçesinde rahatlıkla yapılabilecek bir proje. Biliyorsunuz otoparklar tamamen büyükşehir yetkisinde yapılabilecek yatırımlar. Bu bağlamda ben bu işe sıcak baktım. Eğer prosedürler aşılırsa 1,5 sene içerisinde iki yeni eseri büyükşehir Manisa’ya kazandırır” diye konuştu.

Mustafa Çapra’nın adı yaşatılacak

Belediye Meclisi’nde mevcut Yeni Garaj önündeki isimsiz üstgeçide Manisa Belediyesi eski başkanlarından merhum Mustafa Çapra’nın adının verilmesi önergesi de görüşüldü. Çapra’nın Manisa’ya sayısız hizmetler kazandırdığını ve birçok projede öncülük ettiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa için böylesine önemli bir ismin yaşatılması için üzerlerine düşeni yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Önerge, tüm grupların oylarıyla, oybirliğiyle kabul edildi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu