Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.12.2013 17:03

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ‘Haydi Muhtarlar Manisa’ya’ projesi kapsamında Kırkağaç ve Kula’dan Manisa’ya gelen muhtarlarla buluştu. Projenin son etabında Soma ilçesine bağlı köylerin muhtarlarının da bulunduğunu, ancak siyasi baskılar nedeniyle buradan muhtarların gelemediğini belirten Başkan Ergün, “Biz her zaman hizmetin siyasetinin olmayacağını dile getirdik. Burada siyasi kaygı güdülerek yapılan çalışmaları esefle kınıyorum. Gelenden de Allah razı olsun, gelmeyenden de” dedi.

Manisa Belediyesi, Haydi Muhtarlar Manisa’ya Projesi kapsamında Kırkağaç ve Kula’nın köy ve beldelerinden gelen muhtarları ağırladı. Muhtarlara MHP Kırkağaç İlçe Başkanı Vedat Terdi, Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci ve Kula Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk eşlik etti. Sabah saatlerinde kente gelen heyetin ilk durağı Manisa Belediyesi tarafından kente kazandırılan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Mümin Özkasap Spor Tesisleri oldu. Tesis hakkında yetkililerden bilgi alan muhtarlar, Manisa Belediyesi tarihinin en büyük bütçeli yatırımı olan ve Gediz Kavşağı’nda yapımında sona gelinen Oto Terminal Binasını gezdi. Muhtarlar gezinin sabahki bölümünü Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve Atatürk Gençlik Merkezi ziyareti ile tamamladı. Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nde verilen öğle yemeğinde ağırlanan muhtarlar, daha sonra Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’na geçti.

Siyasi kaygı güdenleri esefle kınıyorum

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula ve Kırkağaç’tan Manisa’ya gelen muhtarlarla, Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 aydır Manisa’daki 780 köy muhtarıyla hem tanışma, hem de Manisa’nın tarihi ve kültürel yerleriyle Manisa Belediyesi’nin yaptığı bazı hizmetleri gösterme amacıyla ‘Haydi Muhtarlar Manisa’ya projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Bugün bunu bitiriyoruz. Ancak ne üzüntü vericidir ki Soma ilçemizde yapılan siyasi baskıyla muhtarların Manisa’ya gelmesi engellenmiş. Biz her zaman hizmetin siyasetinin olmayacağını dile getirdik. Burada siyasi kaygı güdülerek yapılan çalışmaları esefle kınıyorum. Yaptığımız hizmetleri her mahallede hiçbir ayrım gözetmeden ve bugünlerde Manisa’nın bütün köy ve beldelerine yine hiçbir ayrım gözetmeden bu çalışmalarımızı götürüyoruz. Gelenden de Allah razı olsun, gelmeyenden de” dedi.

Bütçede her sene rekorlar kırdık

Manisa Belediyesi’ne, 2009 yılı Mart ayında yapılan seçimlerde Manisa’da en yüksek oyu alarak bu makamlara seçildiklerini belirten Başkan Ergün, “Göreve gelmeden önceki 2008 yılı bütçesi 65 milyon TL. 1 Nisan’da mazbatamızı aldığımızda önümüzde 96 milyon TL bir borç bulduk. O günün şartlarında Manisa Belediyesi 81 il içinde elektriği kesilen tek belediye oldu. Yıllarca ödenmemiş bu borçlar, biz göreve gelince uygulandı. Vergi Dairesi ve SGK haciz işlemleri başlattı. İlk olarak Manisa Belediyesi’ni kendi ayakları üzerinde duran bir belediye haline getirmek için çalışma başlattık. Bütçemizde ilk sene 138 milyon, sonra 168 milyon ve bu sene 200 milyonu geçerek, bütçede her sene yeni rekorlar kırdık” diye konuştu.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik

Göreve geldikten sonra ilk 15 aylık süre içerisinde Manisa Belediyesi’nin bütün borçlarını kapattıklarını, bu nedenle rutin işler dışında yatırım yapamadıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Birilerinin cebine akan gelirleri tıkadık. Manisa Belediyesi’nde müdür ve şeflere hizmet eden 60 araç kiralanmıştı. Biz bu sistemi kaldırdık. Eş dosta akan para, Manisa Belediyesi’nin aldığı 15 arabayla yapıyor. Böyle bir tasarruf. Manisa terminal binası var. İlk geldiğimizde ayda 75-80 bin TL gelire sahipti. Muazzam bir kaçak vardı. Bunu tespit ettik. Davası hala devam ediyor. Yeni kamera sistemleri, bilgisayar yazılımlarıyla bu kaçağı kapatarak aylık geliri 280 bin TL’ye çıkardık. Çöp işleri yıllık 11 milyon TL+KDV ihalesi yapılmıştı. Ayda 900 bin TL para ödüyorduk. Sadece 1 yıllık araç kiralama bedeli 4,5 milyon TL idi. Biz bütün bu araçların daha fazlasını Manisa Belediyesi’ne sıfır aldık. Hem de 2,5 milyon TL’ye. Sonuç itibariyle bu gideri 900’den 400 bin TL’lere çektik. Yine park-bahçe işlerine her ay 450 bin TL ödeme yapılıyordu. Oluşturduğumuz şirkette giderlerimiz üçte bire düştü. Bu örnekleri çoğaltmamız mümkün. Yani tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik. Açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla hizmetlerimizi yürüttük” dedi.

Manisa yaşayan bir kent oldu

Manisa’nın 57 mahalleden kurulu olduğunu, bu 57 mahallede tüm planları yapıp, girmedikleri sokak dahi bırakmadıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Yağmur suyu, kaldırım, asfalt, sokak aydınlatmalarından tutun sosyal alanlara, park düzenlemelerine kadar ayrım gözetmeden hizmetlerimizi yaptık. Bunları ilk 1,5 seneden sonra 1,5 sene içerisinde tamamladık. Manisa Değişiyor sloganıyla bu hizmetlerimizi yaydık. Manisa’da akşam 7-8’den sonra neredeyse hayat yoktu. Manisa’daki 96 camiden 80 tanesinin aydınlatmaları bitti. Bütün okullarımızın asfalt, duvar yenilemeleri, ferforje ve aydınlatmalarına kadar, sevgi yolları ve kamu dairelerinin aydınlatmalarına kadar Manisa’yı ışıl ışıl yaptık. Artık Manisa’da herkes huzurlu ve mutlu şekilde gece 1’lere kadar gezebiliyor. Bunun esnafa da katkısı büyük oluyor. Manisa yaşayan bir kent oldu” dedi.

3 yılda 100 proje

Saydıkları hizmetleri yaparken dev projeleri de bir bir hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Sadece geçtiğimiz ay içinde Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı açılışı ile 30’un üzerinde hizmet ve temel atmayı hizmete açtık. Yaklaşık 1000 gencimize eğitim veren Atatürk Gençlik Merkezi, ecdadımızı unutmamak için Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Yeni Ototerminal binası gibi Manisa Belediyesi, son 3 sene içerisinde 100’ün üzerinde projeyi kente kazandırdı. Bunların yanında 170 dönümlük Kent Park, 15 gün önce başlayan 400 araçlık otopark, projesini beklediğimiz tam otomasyonlu otopark gibi hizmetlerimiz devam ediyor. Tabi yeni yasa ile büyükşehir olduk. Büyükşehir, iyi şeyler getirecek inşallah. Bugün Manisa Belediyesi bütçesi 800 ile 1 katrilyon arası bir bütçeye kavuşacak. Bütün mahallelerimizde altyapı, kanalizasyon, su ve arıtma tesisleri gelecek. Çöp hizmetleri gelecek. Arıtma ve çöp çok önemli. Bugün Gediz’i kirletiyoruz. Manisa, bugün 330 bin nüfusa gelmiş, 550 bine doğru gidiyor. Mevcut arıtma tesisi üçte birini kapsıyor. Geri kalan üçte iki Gediz’e akıyor. İşte büyükşehir bunların yatırımını hızlı bir şekilde hayata geçirecek. Kirlettiğimiz Gediz’in suyuyla tarlalarımızı suluyoruz. Sonra da kanser vakaları ve çeşitli hastalıklar artış gösteriyor. İkinci olarak yol ve asfaltlama ile ulaşım sorunları ortadan kaldırılacak” diye konuştu.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın örnekleri

Köylerin mahalle haline gelmesiyle bölgesel kalkınmanın da hayata geçmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ergün, “Manisa merkezinde ne yaptıysak, bunları ilçe, belde ve köylerimize yapmak da bizim asli görevimiz olacak. Kanunun ardından Şubat ayında çalışma başlattık ve ihalelerini Nisan ayında tamamladık. Asfalt, parke taşı, oturma bankı gibi Manisa Belediyesi’nin kendi bütçe imkanlarıyla yapmaya çalıştık. Yani büyükşehir olduk ancak bütçemiz henüz olmadı. Ama her yere karınca kararınca, elimizden geldiğince ulaşmaya çalıştık. Tabi ki 780 köyün tamamına yetişmek para ve prosedür açısından mümkün değil. Sizlerin de muhakkak istekleriniz vardır. Bunları biz imkanlar dahilinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi yasalar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Manisa’da yaptığımız bu hizmetler, yapacaklarımızın örnekleridir. Her şey nasip meselesi. Hakkımızda ne yazıldıysa o olacaktır. Sizler bir ağacın yapraklarısınız. Büyükşehir bir ağaçsa, ilçeler bu ağacın gövdesi, köyler de yapraklarıdır. Biz bir bütünüz. Bu bütünlük içerisinde hizmetleri adil bir şekilde her alana ulaştırmayı inşallah Allah bizlere nasip eder. İşi ehline bırakın. Emaneti ehline teslim edin. Benim sizden temennim budur” diye konuştu.

Muhtarlara baskı var

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan MHP Kırkağaç İlçe Başkanı Vedat Terdi, “Kırkağaç ve muhtarlarımızın talepleri var. Bizim de öncelikle istediğimiz, bize üvey evlat muamelesi yapılmasın. Bizim potansiyelimiz var. Bu potansiyeli hep birlikte harekete geçirelim” dedi. MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci ise, “Gördüğümüz hizmetler gerçekten çok güzel. Tebrik ediyoruz. Temennim inşallah önümüzdeki dönem bizim belediyelerimiz de bu hizmetlerden nimetlenir” dedi. MHP Kula Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk de, “Bugüne kadar hizmetleri İl Özel İdare’den alıyordunuz. 1 Nisan itibariyle büyükşehir belediyesinden birçok hizmeti alacağız. Muhtarlara tehdit ve baskı söz konusu” dedi.

Muhtarlar memnun ayrıldı

Meclis Salonu’ndaki toplantı muhtarlara çeşitli hediyeler takdim edilmesinin ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Muhtarlar Manisa’da çok iyi ağırlandıklarını, ziyaret ettikleri projeleri büyük beğeni ile incelediklerini ifade ederek, önemli çalışmaları Manisa’ya kazandırdıkları için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Kırkağaç ve Kulalı muhtarların Manisa ziyareti, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun gezilmesi ile devam etti. Ayrıca yapımı devam eden Kent Park’ta da incelemelerde bulunuldu. Muhtarlar, görkemli projeler arasında yer alan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’ndan geçerek, ilçelerine uğurlandı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu