24.12.2013 17:41

474. Uluslar Arası Mesir Macunu Festivali, programı düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Festivalin her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaştığını belirten Başkan Ergün, “Manisa’mızın adının duyurulması adına dolu dolu, güzel bir program hazırlandı. Sorunsuz bir şekilde Mesir tadında geçmesini diliyorum” dedi.

Bu yıl 474.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslar Arası Mesir Macunu Festivali programı, Valilik Brifing Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Kültür Müdürü Mümin Deniz, CBÜ Rektör Yardımcısı Ali Çelik ve İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Onaylı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Abdurrahman Savaş, bu yıl karma töreninin 21 Mart tarihinde geri kalan programın ise 22-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde, yabancı ülke konuğu olarak özel bir konuk belirlemediklerini belirtti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise ilk başta gazetecilerin yaşanabilecek sorunlar hakkında tedbir alınıp alınmadığını sorması üzerine, “Program dahiline denk gelen tek milli bayram 23 Nisan. Onda da sorun olacağını zannetmiyorum. Onun dışında milli bayram olmadığı için sorun yaşanmayacaktır.” şeklinde yanıt verdi. Ardından da açıklamasına devam eden Ergün, “474. Uluslararası Mesir Festivali’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazasız belasız geçmesini diliyorum. Festivale katılan bütün misafirlerin keyif almasını inşallah sağlarız. Bu sene düzenlenecek olan Uluslar Arası Mesir Tenis Kupası’nın da festivale renk katacağını umuyorum. Manisa’ya hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.