Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.01.2014 16:05

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl, Şehzadeler ve Yunus Emre ilçe yönetimi ile Belediye Başkan adaylarıyla bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, 2009 yılından bu yana geçen sürede Manisa’ya kazandırdıkları ve bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında partililere bilgi verdi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP teşkilatları ile Sultan Kafe’de bir araya geldi. Düzenlenen akşam yemeğine Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Manisa Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, kadın kolları yönetimi, Ülkücü İşçiler Derneği ve çok sayıda partili katıldı.

Hizmette ayrım yapmadık

Yemeğin ardından eller hep birlikte semaya açılarak dualar okundu. Yemeğin ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Görevi devraldıkları 2009 yılından geçen süreye kadar Manisa Belediyesi’ni aldıkları noktadan getirdikleri noktaya kadar örneklerle açıklamalar yapan Ergün, Manisa Belediyesi’nin 65 milyon TL’den 187 milyon TL gelire ulaştığına vurgu yaptı. Kentin her alanında düzenleme ve yenileme çalışmaları yaparak, Manisa’yı bambaşka bir görünüme kavuşturduklarını ifade eden Ergün, 57 mahallenin tamamında hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerini yaptıklarını söyledi.

Oda ve Dernekler Projesi başlıyor

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, Kent Park, Kumludere Peyzaj Projesi, Emekliler Parkı Otoparkı gibi dev projelerin yapımının devam ettiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, mevcut garaj esnafının yeni yere intikali için oluşturulan komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü, esnafın mağdur edilmemesi için gerekli adımların atıldığını kaydetti. Oda ve Dernekler Projesi ile ilgili müjdeyi de veren Ergün, “Müteahhite yer teslimi yapılıyor. Allah nasip ederse, 1 ay içinde temel atma töreniyle bu projeyi Manisa Belediyesi olarak başlatıyoruz. Verdiğimiz sözü 22 milyon TL+KDV olmak üzere içinde 250-300 araçlık otoparkı, çarşıları, mağaza, kafeteryaları ve derneklerin de olacağı bir oda dernekler hizmet binasının startını veriyoruz” dedi.

Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu Projesi de başlıyor

Spor Salonu ve Yüzme Havuzu projesinin de ihalesinin tamamlandığını müjdeleyen Başkan Ergün, Manisa’ya yeni bir spor tesisi kazandıracak olan projenin 1 ay içinde temelinin atılacağını söyledi. Fikri Bayrıl, Halil Onultmak ve Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nin ardından iki yeni tesisin daha kente kazandırılacağını belirten Başkan Ergün, bu projelerin kısa süre içinde Manisalılarla paylaşılacağını söyledi. Ulutepe Caddesi seyir terasları projesinin de başlayacağını kaydeden Başkan Ergün, Ulucami bölgesinde tamamlanan kamulaştırma çalışmalarının akabinde bölgede 3 milyon TL’lik yatırımla kente yeni bir sosyal alanı daha kavuşturacaklarını dile getirdi.

Çevre projeleri son aşamada

Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımının tamamıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devredildiğini belirten Başkan Ergün, “İnşallah siyasi düşünülmeden kısa sürede ihalesi yapılırsa, Manisa’nın 30 yılını kurtaracak proje hayata geçmiş olacak” dedi. Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Ergün, Uzunburun Köyü Sarıçam mevkiinde sarp kayalıkların olduğu yerde 2 kilometrelik yol açtıklarını ve sondaj çalışmalarını da tamamladıklarını söyledi. Son statik hesapların bitirildiğini ve 1 ay içerisinde Bakanlık onayı alınması ile birlikte Manisa Belediyesi’nin yeni tesisle ilgili ihaleyi yapma aşamasına gelerek, Manisa’nın 30 yıllık kanayan yarasını kapatacaklarını ifade etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu