Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.01.2014 14:17

Manisa Belediye Meclisi’nde gündeme gelen madde ile Manisa Belediyesi’nin Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi arasındaki protokol gereği aldığı katılma payı yüzde 2’den yüzde 1’e düşürüldü. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, oy birliği ile alınan kararın hayırlı olmasını diledi.

Manisa Belediyesi Ocak ayı meclisinde, geçtiğimiz ay görüşülen ve komisyona havale edilen Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden alınan katılma payı gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl yüzde 2 olan ve 2014 yılı içerisinde asfalt-yol kullanımları, depolama alanları ile lokaller, kapalı durak hizmetlerinden alınan bedellere yönelik yüzde 1 öngörülen teklif oy çokluğu ile kabul edildi. Madde üzerine konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de kararın doğru bulunarak verilmesi gerektiğini belirtirken, teklifin kabul edilmesinin ardından şoför esnafına hayırlı olmasını temenni etti. Madde görüşmeleri esnasında konuşan MHP Gurup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, komisyonun 3 kez toplandığını ve kararın hukuka uygunluğuna yönelik yetkililerden görüş alındığını belirterek şunları söyledi, “Geçtiğimiz yıl alınan yüzde 2’lik katılma payının 2014 yılında yüzde 1 olarak alınması geçtiğimiz mecliste komisyona havale edilmişti. Elbette kooperatiften gelen bu teklifte her iki tarafın da mağduriyete uğramaması adına yetkililerden görüş aldık. Zira bununla ilgili yasalar açık ve net değildir. Şunun bilinmesini isterim ki bu belediyeyle odanın arasındaki bir protokoldür ve bundan kimsenin çıkarı yoktur. Biz esnafımızın yanındayız. Bu anlamda olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla kooperatiften devletin meclis üyelerinden alabileceği bedeli üstleneceğine yönelik noter tastiği talep ettik. Kooperatif Başkanımız Yusuf Enli de bunu yapabileceklerini ifade ettiler” dedi. Bunun üzerine konuşan CHP Gurup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci de komisyon olarak görüşmelerde bulunduklarını, oranın 1’e düşürülmesinin şoför esnafının lehine olacağını tespit ederek, CHP Gurubu olarak teklife ‘evet’ oyu vereceklerini beyan etti. AKP Gurubu adına konuşan Gurup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik de bazı konuların risk almayı gerektirebildiğini söyleyerek, AKP Gurubu olarak teklife ‘evet’ oyu kullanacaklarını belirtti.

Başkan Enli’den Teşekkür

Mecliste konuşan Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yusuf Enli ise meclisi zarara sokmak istemediklerini, kendilerine düşen her ne görev olursa olsun gerekeni yapacaklarını belirterek, “Biz kesinlikte kimsenin bu konu hakkında kavga etmesini istemeyiz. Kooperatif üyeleri olarak zimmeti üstlendik. Son meclislerde bizim üzerimizden tartışma istemeyiz. Ayrıca meclisi de zarara sokmak istemeyiz” dedi. Enli, teklifin kabul edilmesinin ardından kooperatif ve oda adına belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu