Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.02.2014 16:56

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ETV’nin canlı yayın konuğu oldu. ETV Genel Koordinatörü Pınar Ekmen, Habertürk Manisa Temsilcisi Ahmet Ünsal ve Denge Gazetesi Köşe Yazarı Çetin Güngör’ün sorularını yanıtlayan Başkan Ergün, görev süresi boyunca Manisa Belediyesi’nin hayata geçirdiği yüzlerce proje ve yapımı devam eden projeler hakkında izleyicilere bilgi verdi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ETV Genel Koordinatörü Pınar Ekmen, Denge Gazetesi Köşe Yazarı Çetin Güngör, Habertürk Manisa Temsilcisi Ahmet Ünsal’ın sunduğu ETV’nin Analiz Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Göreve geldikleri 2009 yılından bugüne kadar geçen sürede Manisa’ya kazandırdıklarını aktaran Başkan Ergün, yapımı devam eden ve açılışa gün sayan projeler hakkında Manisalı ETV izleyenlerine bilgi verdi. Programda özellikle Manisa Belediyesi’nin yeni bir bütçe rekoru kırdığını açıklayan Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi’nde 2009 yılında 65 Milyon TL geliri varken göreve başladık. Her yıl üzerine koyarak bütçe rekorları kırarak bugünlere geldik. 2013 yılındaki hedefimiz 185 Milyon TL’ydi ve bugün gelinen noktada 2013 gerçekleşme rakamı 195 Milyon TL’dir, yani bütçe yüzde 105 olarak kaydedilmiştir. 244 Milyon TL 492 Bin TL gider bütçesiyle de rekor kırdık. Bu paranın 124 Milyon TL’si direkt yatırımlara harcanmıştır. Bugünlerde Manisa Belediyesi’nin borcu olduğuna yönelik kamuoyunda söylentiler var. Buradan kamuoyuna açıklamak isterim; İller Bankası’na borç 64 Milyon 552 Bin TL’dir. Özel bankadan da yılbaşı öncesi 15 Milyon TL’lik bir kredi kullanıldı. Bugün itibariyle Manisa Belediyesi’nin günü geçmiş ne SSK’ya ne Tedaş’a ne de Vergi Dairesi’ne bir liralık borcu yoktur” dedi.

Atık Su Arıtma Tesisi’nde Son Durum

Başkan Ergün programda Atık Su Arıtma Tesisi’ne yönelik de konuştu. Projeyle ilgili tüm evrakların Ağustos ayında bakanlığa teslim edildiğini belirten Başkan Ergün, “Bilindiği gibi bu proje Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden faizsiz olarak 30 yıl geri ödemeli şekilde olacaktı. Prosedürler devam ederken, 2013 Ağustos ayında tüm evrakların teslim edilmesine müteakip eksikliklerin olduğu belirtildi. Firma bizzat Müdürlüğümüzle birlikte tüm eksiklikleri tamamlayarak, Aralık ayında projeyi tekrar hazırladı. Bize bakanlıktan gelen bilgi, kontrollerin son aşamada olduğu şeklindeydi. Fakat her ne olduysa bugün itibariyle projede 38 adet daha eksiklik çıkartıldı. Bu demektir ki sil baştan projeyi yapın, getirin. Bu konuyla ilgili ısrarcı oldukları taktirde projeyi geri çekeceğimizi ve kendimiz yapacağımızı söylemek isterim. Kaldı ki biz bunu kendimize yapmıyoruz. Bu vatandaşa, Manisa halkına hizmettir. Gediz’in temizlenmesine ön ayak olacak olan bu proje, Manisa’nın geleceğine yatırımdır. İki yıldır üzerinde uğraştığımız projede son durum budur. Demek ki birileri düğmeye basmış. Oysa hizmetin siyaseti olmaz” dedi.

Manisa’ya Görkemli Kültür ve Kongre Merkezi Projesi Hazır

Manisa merkeze yapacakları Kültür Merkezi Projesi’ne yönelik ilk kez konuşan Başkan Ergün, “İçerisinde her türlü sunum ve toplantının yapılacağı 3 adet salonu bulunan kültür merkezi projesini hazırladık. Elbette büyükşehre yakışır, kentimizin nüfusunun göz önünde bulundurularak halkımızın ihtiyacına yönelik modern bir merkez olacak. Yer konusunda da çevre yolunda, Barbaros ve Kuşlubahçe Mahalleleri’nin arasındaki geniş alanını düşünüyoruz. Söz konusu yer çok büyük bir rekreasyon alanıdır. İnşallah oranın planlamasını yaparken bu projeyi hayata geçirecek düzenlemeleri yapacağız” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu