15.08.2011 15:03

MANİSA Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü, Kırtık ve Çatal mezarlıklarında temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. Mezarlıktaki otları makinelerle biçen ekipler, mezarlara giden yolları açıyor. Ayrıca mezarlıklardaki bozulan çeşmeler de onarılıyor. Mezarlıktaki tüm yabani bitkiler temizlenerek çiçek dikimleri yapılıyor.

Manisa Belediyesi tarafından mezarlıklarda başlatılan temizlik çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ve Park Bahçe Müdürü Serpil Çakır inceledi. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi mezarlıkların bakım ve temizlik çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Belediyemiz, mezarlıklarda belirli zaman aralıklarıyla rutin temizlik ve bakım çalışmaları yapmaktadır. Ramazan boyunca, manevi değerlerimiz olan mezarlık ve türbelerimizde temizlik çalışmalarımızı sıklaştırdık. Ramazan Bayramı öncesi bu çalışmalarımızı tamamlayarak, vatandaşlarımızın ziyaretlerini gönül rahatlığıyla yapabilmelerini sağlayacağız” dedi. “Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz” düşüncesini benimsediklerini söyleyen Başkan Ergün, Çatal Mezarlığı’ndaki hayrat olarak yaptırılan havuzun kırılan mermerlerinin düzenlenmesi konusunda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat verdi.