Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.04.2014 12:19

Bu yıl 474.sü düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin programı açıklandı. Salı günü başlayacak olan festivalde Sertap Erener, Gülben Ergen, Rafet El Roman ve Yusuf Güney gibi ünlü sanatçılar konser verecek. Ayrıca festival kapsamında Hülya Avşar’ın da katılımıyla Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübü’nde “Hülya Cup Senior” adı altında bir tenis turnuvası düzenlenecek.

Bu sene yerel seçimler nedeniyle bir ay gecikmeli gerçekleştirilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin programı açıklandı. Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile birlikte komisyonda yer alan isimler katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Mesir Macunu Festivali’nin bir Dünya mirası olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle program bu yılda özveriyle hazırlandı. Festivalin Manisa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Aylar süren hazırlık döneminde emeğini, zamanını esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Savaş, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek konserlerde ise güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olacağını ifade ederek, “Meydanın yanından geçen yolu trafiğe kapatarak bu yolu da konser alanına dâhil edeceğiz. Konserlerde herhangi bir üzücü olay yaşanmaması amacıyla güvenlik tedbirleri de en üst seviyede olacak” şeklinde konuştu.

Yabancı Ülkelerden Festivale Yoğun İlgi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise bu yıl 474.sü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında çok sayıda yabancı konuğun da Manisa’ya geleceğini söyledi. Büyükelçilikler noktasında ABD, Rusya, Tayland, Ürdün, Hırvatistan, Makedonya ve Tacikistan Büyükelçilerinin Manisa’ya geleceğini ifade eden Ergün, “Kardeş şehirlerden ise Almanya Ingolstadt, Bosna Hersek, Tunus ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden misafirlerimiz festivale geliyor. Ayrıca on iki ülkeden halk oyunları ekiplerini kentimizde ağırlayacağız. Bu ülkeler Ukrayna, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, KKTC, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Tunus, Slovakya olacak. Yine Türk Dans Topluğu da festival çerçevesinde bir gösteri yapacak” diye konuştu.

Ünlü Sanatçılar Manisa’ya Geliyor

Mesir festivalinin Manisa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Festival çerçevesinde ünlü sanatçıları da Manisalı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. İlk konserimiz 22 Nisan Salı günü Rafet El Roman, Yusuf Güney ve Ezo’nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 24 Nisan Perşembe günü ise Sertap Erener ve 26 Nisan Cumartesi akşamı da Gülben Ergen kentimizde konser verecek. Konserlerin hepsi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek” dedi. Başkan Ergün, konser olmadığı günlerde ise Niobe Amfi Tiyatro ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli ülkelerin halk gösterilerinin olacağını, 23 Nisan akşamı ise çocuklar için özel olarak Şirinler gecesi düzenleneceğinin altını çizdi.

Hülya Avşar Festivale Renk Katacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu yıl festival kapsamında bir tenis turnuvası düzenleneceğini de belirterek, “Tenis Turnuvası festivalin ardından 4 Mayıs’a kadar devam edecek. Hülya Avşar’ın da katılımıyla Tenis ve Dağcılık Kulübü’nde gerçekleştirilecek ‘Hülya Cup Senior’ turnuvasına da 250 sporcunun katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Toplantıda söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ta güzel bir festival olması dileklerinde bulundular.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu