Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
22.04.2014 13:40

474. Uluslar Arası Mesir Festivali Kapsamında, Hırvatistan’ın Dünya Mirasları Fotoğraf Sergisi, Ressamların Gözüyle Manisa Sergisi ve Karikatürlerle Mesir Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Birçok sanatçının eserinin yer aldığı, serginin açılışına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı. Yabancı konukların farklı etkinlikleriyle Uluslar Arası Mesir Festivali içerisinde yer almak istemesinin Manisa’nın köklü tarihine olan merakın her geçen yıl artarak devam ettiğini göstergesi olduğunu belirten Başkan Ergün, “Bu da başta geçmişte Manisa’ya hizmet etmiş değerli yöneticiler olmak üzere, festivalimizi günümüze ulaştıran tüm Manisa halkının gururudur” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi 474. Uluslar Arası Mesir Festivali Kapsamında gerçekleştirilen Hırvatistan’ın Dünya Mirasları Fotoğraf Sergisi, Ressamların Gözüyle Manisa Sergisi ve Karikatürlerle Mesir Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Sergi açılışına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Onaylı ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışı öncesi Kültür Merkezi önünde davetlilere tiyatral gösteri sergilendi. Sergi açılışında yaptığı konuşmada Manisa Valisi Abdurrahman Savaş sergide emeği geçenleri tebrik ederek 474. Uluslar Arası Mesir Festivali’nin Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. Vali Savaş’ın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kültürel zenginliklerin, sanatın ve bilimin hem geleneksel hem de modern yansımalarıyla dolu dolu bir festival haftası yaşanacağını ifade eden Başkan Ergün, “21 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz Mesir Karma Töreni’nin ardından bugün 1 hafta sürecek olan etkinliklerimizin startını verecek olmamızın gurur ve mutluluğunu siz değerli konuklar ve Manisa halkıyla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kültürel zenginliklerin, sanatın ve bilimin hem geleneksel hem de modern yansımalarıyla dolu dolu bir festival haftası yaşayacağız. Yüzyıllardır süregelen Osmanlı Geleneklerimiz’in geleceği bir yansıması olan festival etkinliklerimizle bugün büyükşehir olmuş Manisamız’ın tanıtımına oldukça önemli katkı sağlanacağına inanıyorum” dedi.

Mesir Festivali Manisa Halkının Gururudur

Uluslar Arası Mesir Festivali’nin, Manisa’nın sosyal ve kültürel anlamda ne kadar bereketli olduğunun göstergesi olduğunu belirten Başkan Ergün,”Tarihe tanıklık etmiş olan Şehzadeler Şehrimiz’in Türkiye sınırlarını aşarak, yurt dışından da merakla takip ediliyor olması, şifalı Mesirimiz’in sosyal ve kültürel anlamda ne kadar bereketli olduğunun göstergesidir. Bunun yanı sıra yabancı konuklarımızın farklı etkinlikleriyle festivalimiz içerisinde yer almak istemesi de Manisa’nın köklü tarihine olan merakın her geçen yıl artarak devam etmesindendir. Bu da başta geçmişte Manisa’ya hizmet etmiş değerli yöneticiler olmak üzere, festivalimizi günümüze ulaştıran tüm Manisa halkının gururudur. Bu gururu bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler vasıtasıyla tüm dünya ülkeleriyle paylaşacağız. Ve inanıyorum ki tüm dünyaya Manisa’dan barış, birlik, beraberlik ve mutluluk mesajları göndereceğiz” dedi.

Sergide Emeği Geçen Tüm Sanatçıları Tebrik Ediyorum

Resim ve fotoğraf sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı serginin, festival içerisinde yer alan zenginliklerimizden bir kesit olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bugün ‘Hırvatistan Dünya Mirasları Fotoğraf Sergisi’, ‘Ressamların Gözüyle Manisa Sergisi’ ile ‘Karikatürlerle Mesir’ sergileri ile Mesir Festivali’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Resim ve fotoğraf sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı sergi, festival içerisinde yer alan zenginliklerimizden bir kesit olacaktır. Bu anlamda değerli paylaşımlarından dolayı sergide emeği geçen tüm sanatçıları ve Mesir Komitesi’ni tebrik ediyor, 474. Mesir Macunu Festivali’nin sevgi, hoşgörü ve mutluluğu daim kılmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından resim ve fotoğraf sanatının örneklerinin yer aldığı serginin açılışı protokol gurubu tarafından yapıldı. Açılışın ardından davetliler, Hırvatistan’ın Dünya Mirasları Fotoğraf Sergisi, Ressamların Gözüyle Manisa Sergisi ve Karikatürlerle Mesir Sergisi’ni inceleyerek sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu