Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.04.2014 13:52

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nün öncülüğünde Uluslararası Manisa Mesir Festivali çerçevesinde ‘Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi’ düzenlendi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de katıldı.

Bu yıl 474.sü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Festivali çerçevesinde CBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nün öncülüğünde ‘Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi’ düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile birlikte Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları ile ilgilenen farklı meslek gruplarından isimler katıldı. Programın açılış konuşmasını CBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Özmen yaptı. Dünya Sağlık Örgütü’nün modern tıp dışında ki tedavi yaklaşımlarını tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamaları olarak tanımladığını ifade ederek, günümüzde bu uygulamanın arttığına dikkat çekti. Kongrede söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile birlikte Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ta programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. Konunun önemine dikkat çeken CBÜ Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli ise, “Çünkü tıp eğitimi almamış kişilerin de bu konuda aktif olarak çalıştığını görüyoruz. Sağlık eğitiminden yoksun kişilerin sansasyonel şekilde ilaç üretmelerinde sakıncalar görüyorum. Bu konunun daha bilimsel bir platformda değerlendirilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kongre Mesirin Tanıtımında Önemli

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi’nin şifalı mesir macununun dünyaya yayılması için önemli bir adım olması temennisinde bulundu. Alternatif tıpın modern tıp metotlarının dışındaki tıbbi tedavi yöntemlerini kapsadığının altını çizen Ergün, “Dünyanın hemen her yerinde insanlar, doğal ve tamamlayıcı tıp metotlarından yararlanmaktadır. Doğal tedavilerin özellikle Batı’da büyük ilgi görmeye başlamasıyla birlikte, Dünya Sağlık Örgütü 2002 yılında, tüm devletlere doğal tedavi metotlarını yasal bağlamda düzenleme konusunda çağrıda bulunmuştur. Son yıllarda bu konuda atılan adımlara ülkemiz de dâhil olmuştur. Sağlık Bakanlığı’mız bünyesinde hayata geçirilen Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı, atılan bu adımın en somut örneğidir” dedi.

Manisa Alternatif Tıpa Katkı Sağlayabilir

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bereketli Gediz Nehri yatağına kurulu, sırtını Spil Dağı’na dayayan Manisa’nın alternatif tıp konusuna önemli katkılar sağlayabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ergün, “Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’ın derdine şifa bulmak için Merkez Efendi, Spil Dağı’ndan topladığı bitkilerle Mesir Macunu’nu ortaya çıkarmış ve bu mucizevi macun, Hafsa Sultan’ın sağlığına kavuşmasına vesile olmuştur. Bu bağlamda ‘Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi’nin gerçekleştiriliyor olması, Manisa’da ilklere de imza atıyor. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Başkan Ergün’ün ardından Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ta konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken daha sonra Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı bir sunum gerçekleştirdi. Bu konuda yaklaşık dört yıldır çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Kalaycı, konuyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu