Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.04.2014 15:44

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, TÜİK’in 2013 yılı için hazırladığı Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nda belediye hizmetlerine yönelik sorular arasında yer alan ‘Yol ve kaldırım hizmetlerinden memnuniyet’ , ‘Engellilere yönelik hizmetlerden memnuniyet’ ve ‘Yoksullara yardım hizmetlerinden memnuniyet’ konusunda memnuniyetin en yüksek olduğu 1. il oldu. Belediyenin en önemli hizmetlerine yönelik 81 il içerisinde 1. olmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisalı en iyisini hak ediyor diyerek çıktığımız bu yolda Manisa Belediyesi hizmetlerinden memnuniyet duyan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen Yaşam Memnuniyeti Araştırmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Vatandaşların bir çok alandaki memnuniyet durumunu gösteren veriler arasında yer alan ‘Yol ve kaldırım hizmetlerinden memnuniyet’ , ‘Engellilere yönelik hizmetlerden memnuniyet’ ve ‘Yoksullara yardım hizmetlerinden memnuniyet’ konusunda 81 il içerisinde memnuniyetin en yüksek olduğu 1.il Manisa oldu. Ayrıca Türkiye’deki 81 il içerisinde ‘Toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyet’ ve ‘Yeşil alanların miktarından memnuniyet’ sıralamasında 3. il olan Manisa; ‘Kanalizasyon hizmetlerinden memnuniyet’ ve ‘Şebeke suyu hizmetlerinden memnuniyet’ sıralamasında da 7. sırada yer aldı. Değerlendirme sonuçlarının Manisa Büyükşehir Belediyesi adına sevindirici olduğunu belirten, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapılan hizmetlerden memnun olduğunu ifade eden Manisa halkına teşekkür etti.

Engelliden Yoksul Vatandaşımıza Kadar Herkese Ulaştık

Manisalı vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek adına yapılan hizmetler ve gerçekleştirdikleri projelerin memnuniyet düzeyinin bu denli yüksek çıkmasında büyük rol oynadığını söyleyen Başkan Ergün, sonuçlara yönelik değerlendirmesinde şunlara yer verdi, “Bilindiği üzere 2009 yılında ‘her mahalleye eşit hizmet’ düşüncesiyle yola çıkmıştık. Geçen süre içerisinde 57 mahallemizde girilmedik sokak bırakmamıştık. Alt yapı çalışmalarımıza müteakip yol ve kaldırımlarda ‘yeşil kuşak’ gibi çok farklı çalışmalar yaparak Manisa’nın çehresini değiştirmiştik. Bunun yanı sıra elbette bu çalışmalarımızı yaparken engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak kaldırımları onların daha güvenli bir şekilde kullanabilmeleri adına düzenlemiştik. Kaldırımlarda görme engellilerimiz için hissedilebilir yüzeyler yapmış, sesli sinyalizasyon uygulamasını hayata geçirmiştik. Bunun yanı sıra akülü araç kullanan engellilerimiz için de pek çok noktaya akü şarj istasyonları konumlandırmıştık. Eve mahkum kalan engelli vatandaşlarımıza da akülü araç yardımında bulunmuştuk. Yoksul vatandaşlar içinse Manisa’da bir ilki gerçekleştirerek Gıda Bankası’nı kurarak, eşit ve adil bir uygulamayla gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmıştık”

Herşey Daha Yaşanılabilir Bir Manisa İçin

Manisa’ya yapılan hizmetlerin TÜİK araştırmaları sonucunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne olumlu bir geribildirim olarak dönmesinin bundan sonra yapacakları çalışmalarda ve hayata geçirecekleri projelerde önemli bir rehber niteliğinde olduğunu belirten Başkan Ergün, “Bugüne kadar hem halkımızın hem de kurum ve sivil toplum örgütleri temsilcilerimizin taleplerini hep dinledik, onların istekleri doğrultusunda çalıştık. Elbette bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ‘Herşey Manisa İçin’ düşüncesiyle hareket edeceğiz. Önümüzdeki süreçte de duyulan memnuniyet düzeyinin arttırılması, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetin kalite ve hızının arttırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir olan Manisamız’ın 17 ilçesiyle işbirliği halinde çalışarak, kentimizi hak ettiği noktalara getireceğiz. Son olarak sonuçların Manisa Belediyesi adına olumlu olması, bizler ve çalışanlarımız için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirtmek isterim. Bu anlamda da başta Ulaşım Hizmetleri, Fen İşleri ve Sosyal İşler Müdürlüğü olmak üzere, emeği geçen tüm müdürlüklerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra daire başkanlıklarımız olarak diğer hizmetlerimize yönelik memnuniyet oranlarını arttırmaya gayret edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu