29.04.2014 16:37

Jandarma Genel Komutanlığı “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” kapsamında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın arttırılması amacıyla bir seminer düzenledi. Kadına yönelik aile içi şiddetin boyutları, yasal gelişmeler ve başvuru mekanizmaları gibi pek çok konunun ele alındığı seminere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı.

Anemon Otel’de, Jandarma Genel Komutanlığı “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” kapsamında bir seminer gerçekleştirdi. Seminere, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bülent Mercan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörlerin, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konunun ele alındığı seminerin açılış konuşmasını Manisa İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bülent Mercan yaptı. Mercan’ın ardından söz alan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla tüm kurum ve kuruluşların bu sorun ile ortaklaşa çalışması gerektiğini ifade etti. Vali Savaş’ın ardından Jandarma Yüzbaşı Hasan Farsak, kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi projesi ve jandarmanın faaliyetleriyle ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.