02.05.2014 18:47

MANİSA’nın büyükşehir olmasıyla birlikte, Manisa Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan Manisa Çevre Birliği (MAÇEB) feshedildi. MAÇEB kapanış toplantısında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Katı atıkla ilgili geçtiğimiz 5 yıl içinde belde ve Saruhanlı ilçemizi de kapsayan oluşum, yeni Büyükşehir Kanunu’na istinaden kapatılması gerekiyor. Bu oluşumun yetkileri, yasa ile büyükşehire devredilmiş durumda” dedi.

MAÇEB kapanış toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında, Kültür Merkezi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı başında kısa bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Katı atıkla ilgili geçtiğimiz 5 yıl içinde belde ve Saruhanlı ilçemizi de kapsayan oluşum, yeni Büyükşehir Kanunu’na istinaden kapatılması gerekiyor. Belli sürede bu çalışmalar yapıldı. Manisa’da yapılacak olan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili çalışmaları bitirdik. Tabi bu oluşumun yeni yasayla yetkileri büyükşehire devredilmiş durumda” dedi. Açıklamanın ardından yoklama yapıldı ve MAÇEB’in tasfiye edilmesi maddesi görüşüldü. Tasfiye işleminin Valilik bünyesinde yürütüleceğinin belirtilmesiyle birlikte, birliğin tasfiyesi oy birliğiyle kabul edildi. Tasfiye toplantısında birliğin 2013 yılı bütçe kesin hesabı ve 2014 yılı mali bütçesi de görüşülerek, karara bağlandı.