12.05.2014 12:30

MANİSA’da, Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlar temsili askerlik yaptı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan engelli vatandaşlara, düzenlenen törenle yemin ettirilip terhis belgeleri verildi.

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen temsili yemin töreni, Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Törene Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, kurum müdürleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik vazifesini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar” dedi.

Yeminlerini coşkuyla ettiler

Konuşmanın ardından engelli erler, arkadaşlarıyla birlikte silah ve bayrağa el vererek, askerlik yeminlerini etti. Ailelerine duygu dolu anlar yaşatan engelli askerler, vatani görevlerini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar. Engelli erler adına bir gencin konuşma yapmasının ardından 1 günlük vatani görevini yerine getiren erlere terhis belgeleri takdim edildi. Jandarma Köpek Timleri’nin gösterileriyle renklenen yemin töreni, yemin eden gençlerin tören yürüyüşü ile son buldu. Yemin töreni boyunca engelli bireylerin aileleri, bu unutulmaz anıyı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti.