Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.05.2014 15:44

MANİSA Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay ile birlikte Soma’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, tedavi altında bulunan yaralı maden işçilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye’nin en büyük maden kazasının yaşandığı Soma’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte Soma Devlet Hastanesi’nde tedavi altında yaralı maden işçilerini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret öncesi kriz merkezi haline gelen ilçe başkanlığında acı olaya yönelik konuşan MHP Milletvekili Sümer Oral, öncelikle Türk Milleti’ne baş sağlığı dileklerini iletti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de yarın Soma’da bulunacağını belirten Oral, “Türkiye olarak bugüne kadar maden alanlarında yaşanan en büyük felaketle karşı karşıya geldik. Olayı haber alır almaz Soma’ya hareket ederken, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey ile de temaslarımız oldu. Kendiler de olayla yakından ilgilendiler. Bizler de olay mahalline gittiğimizde içler acısı bir durumla karşılaştık. Ailelerin, arkadaşlarını kaybetmiş çalışanların iç parçalayıcı durumunu gördük. Oradaki incelemelerimizin arkasından AK Partili ve CHP’li yetkililerle görüşmeler yaptık. Maalesef son derece üzücü ve derin yaralar açan olayla karşı karşıyayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak elimizden ne geliyorsa onların ivedilikle yapmaya çalışıyoruz. Yaralıları ziyaret ediyor, acı içindeki halkımıza taziyelerde bulunuyoruz. MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli de yarın Soma’ya gelecekler. Tabii ki Cenabı Allah bu tür kazalardan ülkemizi korusun. Hayatını kaybetmiş olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelere ve Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyorum. Yangının kaynağına dair net bilgi yok. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın da net açıklamaları yok. Tabii ki bu tür maden ocaklarında güvenlik son derece önemli. Tedbirlerin sürekli gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda resmi makamlar gerekli incelemeleri yapacaklardır. Allah bu tür kazalardan ülkemizi korusun” diye konuştu.

Soma Halkının Acısını Paylaşıyoruz

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Soma’da yaşanması muhtemel kazalara yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdindeki girişimlere değinerek şunları söyledi, “Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Kederli ailelere baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Maalesef Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıdadır. Bu tablo çok acıdır. Yaşadığımız bu sosyal ve milli travmanın şokunu ve acısını yeni yeni hissetme durumundayız. Bu acı ve etkiyi önümüzdeki haftalarda daha fazla hissetmeye başlayacağız. Maalesef tarihimizin en büyük acılarından birini yaşıyoruz. Önemli olan başta hükümet ve yetkilileri olmak üzere tüm yetkililerin bu olayda gereken derslerin çıkartması gerekmektedir. Türkiye iş kazalarında 3. Sırada bir ülkedir. Avrupa Birliği’nde ise 1. sıradadır. Buradan iş güvenlik tedbirlerinin alınması, gereken denetimlerin yapılması konusunda ilgili kurum-kuruluşlara ve vatandaşlara çok büyük işler çıkıyor. Soma ölçeğinde maden işletmelerinin durumuna MHP olarak gereken hassasiyeti fazlasıyla gösterdik. Hükümete gerekli uyarılarda bulunduk, bilgilendirmelerde yaptık. Bundan sonra da konunun takipçisi olacağız. Fakat ne acıdır ki 29 Nisan Salı günü Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve belediye başkanlarımızla birlikte Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ziyaretimizin akabinde mecliste Soma’da yaşanan maden kazalarından söz etmiş ve yaşanması muhtemel kazalara işaret etmiştik. Maalesef hükümet yetkililerinden biri çıkıp da cevap verme gereği duymamıştır. Maalesef bunları söylemek zorundayız. Acımız tazedir fakat bundan sonrası için de hükümet nezdinde girişimlerin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra bu konuyla ilgili iktidar milletvekilleri cevap vermeye kalkıyorlar. Oysa bir muhalefet eleştirisi karşısında iligili bakanlıktan cevap gelmelidir. Bu da gösteriyor ki devletin geleneklerinin, kurallarının, Anayasası’nın tüzüğünün yerle bir edilmektedir. Yaşadığımız pek çok sorunların sonucu da budur. Bugün milli matem ilan ediliyor. Aldığımız bilgilere göre her sokak başının güvenlik güçleriyle sarılmış. Bu neyin nesidir? Bizler kendi memleketimizdeyiz. Fakat bu kadar ürkmenin korkmanın anlamı nedir anlamamaktayız. Sayın Başbakan geleceği için İzmir’den yüzlerce askeri araç Soma’ya intikal ediyor. Elbette güvenlik önlemleri alınmalı. Amaç toplumun güvenliğini sağlamak mı yoksa bazı siyasilerin korkularını gidermeye yönelik midir; bunun net bir şekilde ortaya konulması gerekiyor. Zira Türkiye buna müstehak değildir. Maalesef bu acının içerisinde bunları söylemeden edemiyoruz. Şuan MHP Soma İlçe Başkanlığımız kriz merkezi haline geldi. Vatandaşlarımız partimize geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi’ne derdini, tasasını anlatmaya çalışıyorlar. Hatta ne acıdır ki cenazesini bile bulamayan vatandaşlarımız var. Allah sabırlar versin. Hepimizin başı sağolsun”

Dileğimiz Mahsur Kalan İşçilerin Sağ Salim Kurtarılmasıdır

Soma Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de şunları söyledi, “Dün gündüz saat 13:00 saatlerinde çok üzüntülü bir maden faciası yaşadık. Tabii ki geceye kadar süren çalışmalar sabaha kadar sürdü. Hastaneye mahalinden hastaneye gelen 71 yaralı işçinin geldiğini öğrendik. Sayın Başhekimimiz’den aldığımız bilgiye göre tedavisi tamamlanan 66 işçi taburcu edilmiş. Şuan içeride 5 kardeşimiz tedavi görmektedir. Dün gece yarısına kadar süre çalışmalara saat 03:00’de maden alanı içerisindeki şartlarına ağırlaşması sebebiyle ara verildiği, sabah saat 08:30’dan itibaren gazın ve yangının etkisi azaltılarak çalışmalara devam edildiğini öğrendik. Sayın Bakanımız’ın açıklamış olduğu rakamlara göre 205 işçimiz hayatını kaybetti. Hala maden ocağında 100-150 kişinin bulunduğu belirtiliyor. İnşallah sağ salim kurtarılacaktır. Bu kardeşlerimizin de sağ salim kurtarılmasını beklemekten başka çaremiz yok. Allah’ın mucizesine inanmak istiyoruz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu