22.05.2014 17:16

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, meydana gelen maden faciasında resmi rakamlara göre 301 emekçinin şehit olduğu Soma ilçesine giderek, burada 301 şehidin defnedildiği Maden Şehitliği’ni ziyaret edecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, bu konuda kadınlardan ve sosyal medyadan kendilerine talep olduğunu, bu nedenle 24 Mayıs Cumartesi günü Maden Şehitliği’ni ziyaret edeceklerini söyledi.

Resmi rakamlara göre 301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının ardından yara sarma çalışmaları devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi de, 301 emekçinin defnedildiği Maden Şehitliği’ni ziyaret etmeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili kendilerine gerek sosyal medyadan, gerekse Manisalı kadınlardan yoğun talep geldiğini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, “Bu talep üzerine biz de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’den otobüs talep ettik. Sayın Başkanımızın tahsis ettiği otobüslerle 24 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da Kültür Merkezi önünden hareket ederek, Soma’da Maden Şehitliği’ne gideceğiz. Bu vesileyle elim faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” diye konuştu.