Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.08.2011 15:57

Her yıl elde ettiği başarılarla Lisans Yerleştirme (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavlarında (SBS) öğrencilerini geleceğe hazırlayan Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) bu yıl yine başarı oranlarını arttırdı. LYS’de yüzde 80’lik bir başarı yakalayan MABEM, SBS’de ise yüzde 87 başarı kazandı. Elde edilen başarıdan dolayı MABEM’de görevli öğretmenler ile birlikte öğrencileri kutlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başarıların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu.

MABEM’in bu yıl LYS ve SBS’de elde ettiğin başarılarla ilgili olarak Belediye Encümen Salonu’nda bir basın açıklaması yapıldı. Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, kültür müdürü Yonca Ekmekçi ile birlikte MABEM’de görevli öğretmenler ve üniversitelere yerleşen öğrencilerin katıldığı açıklamada başarıda emeği geçenleri kutlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öğrencilere üniversite hayatlarında da başarı dileklerini iletti. Bu yıl LYS sınavlarında yüzde 80’lik SBS’de ise yüzde 87’lik başarının önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik hizmet veren MABEM’de her yıl birçok öğrenciyi Anadolu liselerini ve üniversitelere yerleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl MABEM’de eğitim gören 94 öğrenciden 75 öğrencimiz sınavlarda başarı elde etmiştir. Sınavlarda 53 öğrencimiz dört yıllık üniversitelere yerleşirken, 22 öğrencimiz ise iki yıllık üniversiteleri kazanmıştır. Sınavların ardından 7 öğrencimiz ise puanları iyi olmasına rağmen, istedikleri bölümlere giremeyecekleri için tercih yapmamışlardır” dedi. LYS sınavlarının ardından üniversiteyi kazanan öğrencilerin Hacettepe, Ankara, Dokuz Eylül, Ege, Kocaeli, Eskişehir gibi önemli üniversitelere giden öğrencilerin yanı sıra yüzde yüz burs hakka kazanan öğrencilerin de olduğunu belirten Başkan Ergün, “Elde edilen başarılar bizleri gururlandırdı. Bu başarıların önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini diliyorum” dedi. Başkan Ergün konuşmasının ardından MABEM’de görevli öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu