11.11.2021 15:57

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, ’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği Manisa’da Vali Yaşar Karadeniz öncülüğünde Yunusemre ilçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de katıldı.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamındaki fidan dikme seferberliği Manisa Valisi Yaşar Karadeniz önderliğinde gerçekleştirildi. 77 bin fidanın toprakla buluştuğu milli ağaçlandırma seferberliği Yunusemre ilçesi Büyüksümbüller yolu üzerinde Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen ağaçlandırma alanında gerçekleştirildi. Programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kartay, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ve öğrenciler katıldı. Manisa genelinde 18 farklı noktada 77 bin fidanın dikiminin gerçekleşeceğini belirten Manisa Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir’in ardından konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Milli Ağaçlandırma Seferberliği’nin 2019 yılında başladığını ve bu yıl 3’üncüsünün gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Karadeniz, “Bu yılki planlamada her bir vatandaşlımız adına 3’er fidan olmak üzere toplam 252 milyon fidan toprakla buluşacak” dedi. Düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte fidanları toprakla buluşturdu.