Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.12.2021 16:54

Manisa'daki afet risklerinin azaltılması amacıyla hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) lansmanı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ile MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay'ın da katıldığı programda İRAP hakkında bilgiler aktarıldı.

 

Manisa'da afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını önlemek, afet risk azaltma bilinci oluşturmak ve kaynakların etkili kullanımını sağlamak amacıyla hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) lansmanı Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını AFAD İl Müdürü Güray Karakaya yaptı. Türkiye'de afetlerin sık sık yaşandığını belirten Karakaya, "Ülkemizde afet yönetimi anlamında dönüm noktası 17 Ağustos depremi. Bu deprem afet yönetimi konusunu tekrardan gözden geçirmeye neden olmuştur. AFAD'in kurulması ile birlikte öncelik kriz yönetiminden risk yönetimine geçmiştir. Bu model tehlike ve risklerin önceden tespitini, önlemlerin alınmasını ve afet sonrasındaki çalışmaları bir bütün içinde değerlendiriliyor. Planın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise, İRAP'ın lansman toplantısı için bir araya geldiklerini belirterek, "Deprem, sel, orman yangını gibi bir çok afet riski ilimizde de mevcut. Bunların her an olabileceğini bilerek hareket etmeliyiz. Ülkemiz bu noktada dünyaya örnek olacak seviyede. İlimizde de 1,5 yıl önce Akhisar'da yaşanan depremle ilgili yaralar sarıldı. Karakurt deprem konutlarının anahtarları da hak sahiplerine teslim edilecek. Bu konudaki başarıyı, afet risklerini azaltma konusunda da göstermeliyiz. Afet olmadan önce de can ve mal kayıplarını en aza indirmek bizim elimizde. Bu plan bize bu hedefi gösteren bir plan. İşimizin afet yönünden fotoğrafını çeken bir çalışma. Başta belediyelerimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza rehberlik edecek bir çalışma. Bu çalışmayı bundan sonra baz alırsak, yaşanacak afetler en az kayıpla atlatılacaktır. İl afet risk azaltma planının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Plaket ve Belgeler Takdim Edildi

Programda daha sonra AFAD İl Müdürü Güray Karaya tarafından İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) sunumu gerçekleştirildi. Karakaya, programa katılanlara İRAP hakkında bilgiler aktardı. Ardından AFAD eğitim yılı kapsamında verdikleri katkılardan dolayı Bahattin Özer ve Fehmi Yakıcılar'a plaket takdimi edildi. Sonrasında AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanan isimlere belgeleri verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı'na Teşekkür Belgesi

Programda son olarak ülke genelinde yaşanan doğal afetlerde özveriyle görev yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri Mehmet Kaya, İsmail Atlıata, Yavuz Keskin, Kamil Tekin ile diğer kurum ve kuruluşların personellerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu