Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
19.06.2014 12:02

EGE Belediyeler Birliği Yerinde Eğitim Projesi kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye bürokratlarına Stratejik Planlama eğitimi düzenledi. Eğitim toplantısında konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, stratejik planlamanın nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyeler tarafından hazırlanması gereken bir vizyon planı olduğunu belirterek, “İyi bir strateji, kentin geleceğine ışık tutacaktır. İyi bir plan kentin gelişimine yardımcı olacaktır” dedi.

Ege Belediyeler Birliği’nce düzenlenen ‘Stratejik Planlama’ eğitim programı, Kültür Merkezi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye bürokratları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman, Ege Belediyeler Birliği’nin Ege Bölgesi’ndeki en büyük mahalli idare kuruluşu olduğunu belirterek, birliğe üye olan belediyelerle sık sık çeşitli eğitim programlarında bir araya geldiklerini ifade etti.

İyi bir plan kentin gelişimine yardımcı olur

Karaman’ın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun söz aldı. Stratejik planlamanın nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyeler tarafından hazırlanması gereken bir vizyon planı olduğunu belirten Uzun, “2000’li yıllarda 5 binli sayıyla başlayan yasalara baktığımızda, bunlar kamu yönetiminde geniş bir değişim ön görmüş ve bunlar kamu yönetiminde de stratejik planlamalara yer vermiştir. Kanunlarda yer alan bu stratejik planlama, özellikle yerel yönetimler açısından kentin geleceğine ışık tutan bir vizyon belgesi olma niteliği taşımaktadır. Tabi bu planlar hazırlanırken, birçok plan uygulanmamış, bir belge niteliğinde arşivlerdeki yerini almıştır. İyi bir strateji, kentin geleceğine ışık tutacaktır. İyi bir plan kentin gelişimine yardımcı olacaktır” dedi.

Stratejik planımız yön vermeli ve kentin ufkunu açmalı

Stratejik planların sivil toplum kuruluşlarının ve kentte yaşayanların talepleri doğrultusunda hazırlanması durumunda daha etkili olacağını ve belediyelere yön vereceğini de sözlerine ekleyen Uzun, “Ünlü bir Çinli komutan filozofun söylediği gibi; ‘Stratejin derin ve uzağı gören cinsten ise daha savaşmadan kazanırsın. Stratejik düşüncen sığ ve kısa menzilli ise, daha savaşmadan kaybedersin. Zengin strateji, yoksul stratejiye üstün gelir. Stratejisi olmayanlar yenilmeye mahkumdurlar.’ Dolayısıyla bizim de stratejimiz yön vermeli ve kentin ufkunu açacak nitelikte olmalıdır. Bu kapsamda hazırlanacak olan 2015-2019 stratejik planların belediyelerimize hayırlı olmasını diliyor, eğitimi veren Ege Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Amerika ve Avrupa’nın birçok ülkesinde bu planlamalar yapılıyor

Toplantı daha sonra Dr. Kadir Timurturkan’ın konuşmaları ile devam etti. Dr. Timurturkan, “Nüfusu 50 binin üzerinde olan yerel belediyelerde stratejik planlama kanunen zorunlu. 5 yıllık süreci kapsayan Stratejik Planlama sürekli iyileştirme döngüsü içinde gerçekleşir. Bunu yaparken mükemmeliyet yerine, elimizden geldiği kadarını yapmak en iyisi. Ve kendi yaptığımız bir planlama daha gerçekçi olacaktır. Stratejik planlama Amerika’da ve birçok Avrupa ülkesinde yapılıyor” dedi. Timurturkan, toplantının amacının stratejik planlama konusunda farkındalık oluşturmak, temel konularda bilgilendirmek, yöntem konusunda önerilerde bulunmak ve yol gösterici çalışmalar yapmak olduğunu da belirtti. Toplantının öğleden önceki kısmının sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman ve eğitimi veren Dr. Kadir Timurturkan’a içerisinde Manisa’yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı çantalardan hediye etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu