Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
25.06.2014 15:02

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura’ya fahri doktora unvanı verdi. Akçura için düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura’ya fahri doktora verilmesi, törenle gerçekleştirildi. CBÜ Uncubozköy Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, eşi Nihal Akçura, rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, turizme katkısının yanı sıra arkeolojik araştırmalara da büyük önem veren İsmail Akçura’ya Senato kararıyla fahri doktora unvanı verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Türkiye arkeolojik ve kültürel zenginlikleri olan bir ülke

Konuşmanın ardından CBÜ Senatosu tarafından fahri doktora unvanına layık görülen Akçura’nın özgeçmişi davetlilere okundu. Daha sonra Rektör Pakdemirli, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura’ya üniversite öğretim üyelerinin giydiği cübbeyi giydirdi ve fahri doktora unvanına ilişkin diplomasını takdim etti. Fahri Doktora unvanının takdim edilmesinden sonra bir konuşma yapan İsmail Akçura, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan CBÜ’den böyle unvanı almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, bu unvanın aynı zamanda sorumlulukları da artırdığını kaydetti. Türkiye gibi bir ülkenin, gerek iklim ve gerekse arkeolojik zenginlikleri bakımından başka bir eşinin dünyada olmadığını vurgulayan Akçura, “Türkiye’nin sadece güneş ve deniz turizmden istifade ettiği ve turizmin sadece bunlardan ibaret olduğu kanaati vardır. Halbuki Türkiye’deki arkeolojik ve kültürel zenginlikler dünyanın hiçbir yerinde yoktur” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu