Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
01.07.2014 12:08

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, il genelinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, kırsal kalkınma çalışmaları yapmak ve kırsal alan yönetimi için doğal kaynakların korunarak kullanılması amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kırsal alanda yeni bir ruh ve heyecanla çalıştıklarını belirten Daire Başkanı Nedim Zurnacı, ”Önümüzdeki yıllarda 17 ilçe belediyesi ile birlikte potansiyeli olan bir köyümüzü belirleyerek, kırsalda ekonominin çeşitlendirilmesi amacıyla, köy genelinde kırsal turizmi, çiftçi düzeyinde ise alternatif gelir kaynakları yaratmak amacıyla, çiftlik turizmini geliştirmek için, bütün ilçelerimizde örnek çalışmalar yapacağız” dedi.

Manisa Belediyesi’nin, büyükşehir olmasıyla birlikte, hizmet ağını il geneline yayan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, yapılanma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda 6360 sayılı Büyükşehir kanunu gereğince, il genelinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, kırsal kalkınma çalışmaları yapmak ve kırsal alan yönetimi için doğal kaynakların korunarak kullanılması amacıyla kurulan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı çalışmalarını hızla sürdürüyor. İl genelinde daire başkanlığının yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı,” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde kırsal alana yeni bir bakış açısıyla bakacağız. Kırsal alanları tarımsal kalkınmadan daha fazlasını ifade eden ekonomik bir bütün olarak kabul ediyoruz. Kırsalın sadece tarım nüfusunu barındıran bölgeler olmadığı, aynı zamanda sosyal, çevresel, kültürel ve doğal kaynakları barındıran değerler kümelerini birbirleriyle entegre ederek, bütüncül yaklaşım metoduyla değerlendireceğiz” dedi.

İl Genelinde Çalışmalara Başladık

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın kurulmasıyla beraber, il genelinde çalışmalara hemen başladıklarını ifade eden Zurnacı,” Daire Başkanlığımız 21 Mayıs’ta kurulduğu günden itibaren, 6 ilçemizdeki 13 mahallede proje çalışmaları yapmak üzere, Turgutlu ilçesi Sivrice mahallesi, Salihli ilçesi İğdecik, Taytan ve Poyraz damları, Sarıgöl ilçesi Avşar ve Çavuşlar mahallesi, Yunusemre ilçesi Ortaköy ve Türkmen mahalleri, Gördes ilçesi, Beğel, Oğulduruk ve Malkoca mahalleri, Alaşehir ilçesi, Girelli ve Azıtepe mahallerinde incelemelerde bulunarak, muhtarlıklar ve sulama kooperatifi başkanlarıyla görüştü. Buralarda, küçük ölçekli gölet ve kapalı sistem damla sulama projeleri hazırladı. İhale hazırlıklarımız devam etmektedir. Bunun yanı sıra, Kula ilçesi Emre mahallesi, Akhisar ilçesinde Selçikli mahallesiyle, Salihli ilçesi, Tekelioğlu mahallesinde kırsal turizm etüd çalışmaları yapılmıştır” dedi.

Kırsalda Ekonomiyi Çeşitlendireceğiz

Bazı kırsal yerleşimlerimizin sahip olduğu temel değerleri, kırsal kalkınmaya yönelik akıllıca kullanarak çekim merkezleri haline getireceklerini ifade eden Zurnacı,” Önümüzdeki yıllarda 17 ilçe belediyelerimiz ile birlikte potansiyeli olan bir köyümüzü belirleyerek, kırsalda ekonominin çeşitlendirilmesi amacıyla, köy genelinde kırsal turizmi, çiftçi düzeyinde ise alternatif gelir kaynakları yaratmak amacıyla, çiftlik turizmini geliştirmek için, bütün ilçelerimizde örnek çalışmalar yapacağız” dedi.

Pazarlama İmkanlarını Geliştireceğiz

Tarımsal ve hayvansal ürünlerin verimini ve katma değerini artıracak tesislerin kurulmasını teşvik edecek çalışmalar içerisinde de olacaklarını belirten Zurnacı,” Özellikle, sultani kuru üzümün ve yaş üzümün markalaşması, tanıtımının sağlanması, ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve pazarlama imkânlarının güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi olarak il sınırlarımız içerisinde kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla, yerel potansiyel ve kaynakların değerlendirilmesini, doğal ve kültürel varlıkların korunmasını esas alarak, kırsal toplumun iş ve yaşam koşullarının kentsel alanlarla uyumlu olarak yöresinde geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınması için projeler üreteceğiz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu