07.07.2014 15:02

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım desteği verdiği Semazenler Derneği, Muharrem Sırrı Vakfı davetlisi olarak 1. Uluslar Arası 6-12 yaş gurubu minikler sema gösterisiyle Konya’da muhteşem bir gösteriye imza attı. Konya’dan gelen davete Büyükşehir Belediyesi’nin iki otobüs ve kumanya desteğiyle katıldıklarını söyleyen Musa Akçay, “Semazenlerimize verdiği destek ve özel ilgiden dolayı değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Semazenler Derneği’nin 6-12 yaş aralığındaki semazenleri, davet edildikleri Konya’da bir gösteri gerçekleştirdi. Kız ve erkek semazenlerden oluşan 30 kişilik sema gurubu, Muharrem Sırrı Vakfı tarafından Konya Ticaret odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Manisa’yı temsil etti. Yerli ve yabancı konuklar ve protokolün huzurunda sahne alan Manisalı Semazenler, gösterileriyle büyüledi. Tasavvuf Müziği ve ney eşliğindeki manevi ortamın içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Semazen Başı Manisa Semazenler Derneği Başkanı Musa Akçay, Manisa’dan Konya’ya selamlar getirdiklerini söyledi. Gösterinin ardından Konya Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden Manisa ekibi, gezilerini Konya Kültür Merkezi’ndeki Sema Ayini ile noktaladı. Konya’dan gelen davete Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün iki otobüs ve kumanya desteğiyle katıldıklarını söyleyen Musa Akçay, “Semazenlerimize verdiği destek ve özel ilgiden dolayı değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Destekleri sayesinde öğrencilerimiz Konya’da performanslarını göstermelerinin yanı sıra Konya’yı ziyaret etme imkanı buldu” dedi.