09.07.2014 17:20

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda Spil Dağı yolunda asfaltlama, trafik işaret levhaları ile birlikte yol çizgisi çalışmaları yaptı. Yaz aylarında olunması nedeniyle trafik akışının hızlandığı yolda kazaların önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmalar, büyük ölçüde tamamlandı.

Yaz aylarında olunması nedeniyle sürücülerin yoğun olarak kullandığı Spil Dağı yolunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapıldı. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile birlikte Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde Mevlevihane ile At Alanı arasında bozulan yolun büyük bölümü asfaltlanırken, ayrıca bazı noktalarda yama yapılarak sürücülerin sorun yaşamaması amacıyla önlem alındı. Ayrıca trafik işaret levhalarıyla donatılan yolda güvenlik önlemleri arttırılırken, çalışmalarla ilgili bilgiyi Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz verdi. Yapılan çalışmalar neticesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Spil Dağı’na çıkan yola 632 ton asfalt döküldüğünü ifade eden Deniz, “Yolun büyük bölümü asfaltlanırken, bozulan bazı noktalarda da yama işlemi yapıldı. Ayrıca yol boyunca 200 adet trafik işaret levhası yerleştirildi. Ayrıca zamanla silinen yol çizgileri de yenilendi” dedi.

Sürücüleri Uyardı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla birlikte yaşanması muhtemel trafik kazalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Deniz, “Yol boyunca gerekli güvenlik önlemelerini aldık. Sürücülerimizi trafik işaret levhalarına uymaları konusunda uyarıyoruz. Herhangi bir üzücü olayın meydana gelmemesi amacıyla sürücü arkadaşlarımız, yol boyunca yerleştirdiğimiz trafik işaret levhalarını mutlaka dikkate almalılar” diye konuştu.