Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
21.09.2022 14:53

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kırsal kalkınma ve çevrenin korunması kapsamında asfalttan altyapı yatırımlarına, atık su arıtma tesislerinden tarımsal desteklere kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Manisa merkez dışındaki 252 köyün alt ve üstyapısını yenilediklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Birilerinin söylediği gibi, işte bir tane köye yaptılar da başka yeri ellemediler sorusuna cevap olarak, bunu da buradan söylemiş olayım” dedi.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir olduktan sonra 6 bin kilometre olan asfalt ağının bugüne kadar 5400 kilometresinin asfalt, sathi kaplama, beton yol ve sıcak asfalt noktasında asfaltlandığını söyledi. Köyden mahalleye dönen yerleşim alanlarındaki çalışmaları da anlatan Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ işbirliğiyle altyapı noktasında yaklaşık merkez mahalleler hariç 750 köyümüzün 252 adedinin yani 252 mahallemizin hem içme sularını hem kanalizasyonlarını tamamlayarak ve üstlerini de şehir içinde döşediğimiz parke taşlarıyla döşeyerek tamamlamanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birilerinin söylediği gibi, işte bir tane köye yaptılar da başka yeri ellemediler sorusuna cevap olarak bunu da buradan söylemiş olayım. Şehrin içerisinde neyse, bu mahallelerimizi de yenilemek güzelleştirmek bizim asli görevlerimizin arasında” dedi.

Atıksu Arıtma Tesislerine 560 Milyon TL’lik Yatırım

Atıksu Arıtma Tesisleri noktasında yapılan yatırımları da aktaran Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yani yaklaşık 8 yıllık süre içerisinde bu altyapıları bitirme noktasında olduk. Atıksu arıtma tesislerinde de şu ana kadar yapmış olduğumuz 560 milyon liralık bir yatırımla daha önceden çalışmayan 13 tane atıksu arıtma tesisinin iyileştirmelerini yaparak çalışır hale getirdik. 17 ilçemiz var. Bu 17 ilçemizde şu anda atıksu arıtma tesisi yapılan Demirci, Selendi ve Sarıgöl, bir fiil inşaatları devam ediyor. Bir tek İller Bankasında onayını beklediğimiz Köprübaşı dışında hiçbir ilçemiz arıtmasız olmayacak noktaya geliyor. Yani şu anda işletme faaliyetinde olduğumuz 19 atıksu arıtma tesisini eksiksiz çalıştırıyoruz. Çevreye olan katkılarımızı da bu noktada doğayı koruyan, çocuklarımızın geleceğine daha sağlıklı bir çevre bırakmak düşüncesiyle bunları eksiksiz yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Üretmek Demek, Ekonomi Demek

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerini de özetleyen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sene bütçemizden 70 milyon gibi bir bedelle kırsal kalkınmada dar gelirli çiftçi kardeşlerimiz için 5-10 dönüm gibi yere sahip olan insanlarımıza destek olmak en büyük amaçlarımızdan biri hale geldi. Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu sene 291 ton gübre, meyve fidanı, 72 bin zeytin kasası, 100 bin üzüm kelteri dağıtımı başta olmak üzere seracılık, arıcılara olan ana arı dağıtımları gibi bilfiil çiftçiye olan desteğimiz devam ediyor. Üretmek demek, ekonomi demek, insanımızın daha çok gelir elde edeceği şartları sunabilmek demek. Kısaca bu şekilde ancak tabi ki de yaptığımız çok işler var.”

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu