14.07.2014 10:49

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İki Direk Bi Şamata’ adlı ortaoyunu bu kez Soma için sahnelendi. Yoğun ilgi gören oyun, ilçe halkına keyifli bir akşam yaşatarak Ramazan gecesine renk kattı.

Soma Kent Meydanı’nda sahnelenen ‘İki Direk Bi Şamata’ adlı ortaoyunu, 7 den 70’e tüm ilçe halkını bir araya getirdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve eşi Alparslan Ustamehmetoğlu, Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Gıda Bankası Sorumlusu Emin Keçeci, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup da oyunu izleyenler arasında yer aldı. Osmanlı Şerbeti ve Osmanlı Macunu ikramlarının yapıldığı gecede eski Ramazan gelenekleri canlandırıldı. Yaklaşık bir saat süren oyun ilçe halkına keyifli bir gece yaşattı. Oyunun sonunda Usta Oyuncu Sinan Bengier tarafından sahneye davet edilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup ve Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül sanatçılara çiçek takdim etti.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür

Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, “Yaşanan büyük sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Mübarek Ramazan ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da, “Sizlere Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdik. Soma halkına hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül de, “Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir hizmeti, yaşanan büyük sıkıntılardan sonra bir nebze olsun halkın yüzünü güldürdüğü için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Somalı vatandaşların alkışları eşliğinde sahne selamı verildi.