Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.07.2014 14:25

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. Olağan Toplantısı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun’da katılırken, Manisa’da işsizlik sayısı 44 bin 312 kişi olarak açıklandı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığı’nda toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, kentteki işsizlik rakamlarıyla birlikte, nitelikli eleman konularını masaya yatırdı. Manisa Valiliği Brifing Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’in yanı sıra Çalışma ve İş Kururumu İl Müdürü Yüksel Uçar ve kurul üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, il müdürlüğünün 2014 yılı Haziran sonu itibariyle gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Uçar, “2014 Haziran ayı sonu itibariyle il müdürlüğüne kayıtlı işsiz sayısı 44 bin 312 kişi, kayıtlı işgücü ise 87 bin 253 kişi olmuştur. Kayıtlı işsizlerimizden bin 93’ü engelli, 134’ü ise eski hükümlü statüde kayıtlıdırlar” dedi. 2014 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 19 bin 726 açık iş talebi alındığını ve bu taleplere 44 bin 428 kişi gönderildiğine dikkat çeken Uçar, “2014 yılı Haziran ayı sonu itibariyle Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığı ile 5 bin 679 kişi özel sektörde işe yerleştirildi. İşe yerleştirmelerden 640 kişisi engelli, 3 kişisi ise eski hükümlü statüde kayıtlı olan işsizlerimizdir. Ayrıca yine il müdürlüğümüzce 173 kurs programı açıldı. Bin 579 vatandaşımız bu kurslardan faydalandı” dedi.

Nitelikli Eleman Sıkıntısı Var

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Manisa’nin sanayi şehri olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen nitelikli elaman konusunda sıkıntılar olduğunu söyledi. İş gücü arzı ve talebinde yaşanan sorunları toplantıda konuşacaklarını altını çizen Vali Bektaş, “Yapacağımız çalışmalarla ildeki istihdamın gelişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu