22.07.2014 16:31

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, MASKİ (Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Yakup Koç, Manisa’da dün gece başlayan ve şehrin üçte ikisini kapsayan su kesintileri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ (Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Yakup Koç, gün içerisinde il genelinde yaşanan su kesintileri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Su kesintilerinin Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanlarıyla hiçbir alakasının olmadığını belirten Koç, “Dün gece itibariyle saat 00.20’de Tedaş’ın yüksek gerilim hattının bulunduğu Akpınar Ilıca su depolarında elektrik direklerinin devrilmesi sonucu ve bu kuyuların enerji ile çalıştığı için devre dışı kalması neticesiyle devir daim yapan motorlar çalışmadı. Fidanlık, Bayındırlık, Çaybaşı, Akmescit, Cennettepe ve Süt Dede depolarına su verilemedi. Tedaş bugün öğlen saat 12.30 civarı arızayı gidermiştir ancak depoların tamamen boşalması nedeniyle saat 17.00’ye kadar su verilme imkanı olmayacaktır” dedi. Depolara enerji verilmeye başlandığını belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, saat 17.00’den sonra problem yaşayan depolardaki su sıkıntısının çözülmüş olacağını kaydetti.