Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.07.2014 13:22

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu yıl 14.sü gerçekleştirilen Yunus Emre’yi Anma Etkinliklerine katıldı. Kula’nın Emre Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde yaklaşık 7 bin kişi ile birlikte aynı sofrayı paylaşan Başkan Ergün, “Bu Mübarek Kadir Gecesi’nde burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Allah dualarımızı kabul etsin” dedi. Başkan Ergün, Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin kabirlerinin bulunduğu Emre Mahallesi’nde en kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenme yapılacağının da sözünü verdi.

Kula’nın Emre Köyü’nde bu yıl 14.sü gerçekleştirilen Yunus Emre’yi Anma Etkinliklerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de katıldı. Etkinliğe Başkan Ergün’ün yanı sıra Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile birlikte 23. Dönem MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ve binlerce vatandaş katıldı. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 7 bin kişi katılırken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün iftar yemeğine katılan vatandaşların masalarını ziyaret ederek sohbet etti. İftar yemeğinin ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler Manisa Şehzadeler Mehterinin konserini izledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür Etti

İftar yemeği ile birlikte Şehzadeler Mehteri Konserinin ardından Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunacağı ve protokol konuşmalarının yapılacağı alana geçildi. Burada ilk olarak söz alan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bu anlamlı günde Ramazan boyunca tuttuğumuz oruçların, yapılan ibadetlerin, verilen zekâtların kabul olmasını temenni ediyorum. Bu yıl Manisa Büyükşehir Belediyemizin desteklerini de yanımıza alarak güzel bir program düzenledik. Başka Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kulalılara Yunus Emre’nin Sözleriyle Seslendi

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasına Yunus Emre’nin, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz” sözleriyle başladı. Mübarek Kadir Gecesi’nde Yunus Emre diyarında Kulalılarla birlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, “Yolunu hak yolu bellemiş, ‘Yaradılanı sevdik yaradandan ötürü’ diyerek hayat felsefesini en güzel şekilde ortaya koymuş olan bu büyük Türk İslam âlimi, günümüzde de sözleri, yaşantısı ve eserleri ile bizlere ışık olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Manevi Değerleri Paylaşmak İçin Buradayız

Yunus Emre’yi Anadolu'nun gönüller sultanı, sevgi ve hoşgörü abidesi olarak tanımlayan Başkan Ergün, “Yunus Emre'yi anmak ve Yunus'un günümüzden 800 yıl önce büyük bir içtenlikle vurguladığı, evrensel manevi değerleri bir kez daha paylaşmak için bugün bir araya geldik. Yunus, kültürel tarihimizin en büyük mimarlarındandır. Türk dilinin özünde saklı zengin ifade kudretini kıvrak bir üslupla işleyen, içli ve özlü şiirleri hayranlıkla okunan, mütevazı bir derviştir. İnsanları düşünmeye, duymaya ve bilhassa kendi kendileri ile hesaplaşmaya çağırmış ve Türk Milletinin ruhunda derin bir sevgi ve aşk bırakmıştır” şeklinde konuştu.

Allah Dualarımız Kabul Etsin

Konuşmasında Kula Belediyesi’ne de kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür eden Başkan Ergün, “Bu güzel etkinlik nedeniyle başta Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Dualarımız ve ibadetlerimizin Allah katında kabul olmasını ve bu mübarek gecelerin birlik, beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ebediyete intikal etmiş büyüklerimizin de ruhlarına ulaşmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle önümüzdeki hafta kutlayacak olduğumuz Ramazan Bayramı’nızı da şimdiden tebrik ediyor, daha nice Ramazan ayı ve bayramlarda bir arada olmamızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Kulalılara Teşekkür Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasının ardından Kulalılara da teşekkür etti. Yerel seçimlerde Kulalıların kendilerini bağırlarına bastığını ifade eden Başkan Ergün, “Kula Belediye Başkanımız Tosun ve şahsıma verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere minnettarız. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Kula’ya ve Emre Köyü’ne Hizmet Sözü

Kula’nın kendilerine verdiği desteğin önemine vurgu yapan Başkan Ergün, Kula’ya ne yapılacaksa üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek, “İnşallah Allah bize Kula’ya gen güzel hizmetleri yapmayı en kısa zamanda nasip eder. Kula ile birlikte Yunus Emre Dergâhı olan Emre Mahallesi’nde ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Burada üzerimize düşen ne varsa Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

Başkan Ergün’e Anlamlı Hediye

Konuşmaların ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Yunus Emre Türbesi Minyatürü ile birlikte halı hediye etti. Daha sonra Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri toplu olarak kılınan Teravih Namazının ardından, Tasavvuf Müziği, Semazenlerin gösterileri, tiyatro oyunlarıyla birlikte Sahura kadar devam etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu