Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.07.2014 13:36

MHP Soma İlçe Teşkilatı, maden faciasında hayatını kaybeden şehitlerin ailelilerine iftar yemeği verdi. Başkan Ergün tüm ülkeyi yasa boğan maden faciası nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını belirterek,” Hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin adına güzel bir şehit mezarlığı yapmak adına hazırlıklar içerisindeyiz. En kısa sürede inşallah şehitlerimizin mezarlıklarını güzel bir şekilde düzenleyeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Soma İlçe Teşkilatı’nın maden faciasında hayatını kaybeden şehit ailelerine Park Pancar’da verdiği iftar yemeği katıldı. İftar yemeğine Başkan Ergün’ün yanı sıra, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül, daire başkanları, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem ile maden şehitlerinin aileleri katıldı. Başkan Ergün iftar yemeğine katılan maden şehidi ailelerinin masalarını tek tek ziyaret ederek, sohbet etti. İftar yemeğinin ardından eller semaya açılarak hep beraber, maden şehitlerinin ruhlarına ithafen dualar okundu. Okunan duaların ardından iftar yemeğinde ilk olarak MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem söz aldı. Erdem, davetlerini kırmayarak iftar yemeğine katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Büyükşehir ile işbirliği içerisinde çalışacağız

Erdem’in ardından söz alan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde Soma’ya güzel hizmetler kazandırılacağını ifade ederek,” Büyükşehir Belediyesi’nin işini zorlaştıran değil kolaylaştıran olmak istiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği içerisinde el ele vererek Soma’ya güzel hizmetler kazandıracağız” dedi. Ergene’nin ardından ise söz alan Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da, Başkan Ergün’ün ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretler nedeniyle teşekkürlerini ifade ederek, “Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte artık, Soma İlçe Belediyesi ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyız. Bu nedenle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilçemizi ziyaret ederek incelemeler yapması, Soma’ya yapılacak hizmetler anlamında çok önemli. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Somalı vatandaşlarımızın sevgisine layık olacağız

Programda son olarak söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmalarına iftar yemeğine katılan davetlilerin alkışlarıyla başladı. Somalı vatandaşların sevgisine layık olabilmek adına çalışmaları yürüteceklerini belirten Başkan Ergün, ”Hepinizin malumu olduğu üzere, Manisa artık 17 ilçesiyle bütün şehir olarak büyükşehir oldu. 2009 yılında Manisa merkezinde halkımızın bizlere gösterdiği teveccüh, 2014 yılında il bütününe yayıldı. Bu bağlamda gösterdikleri teveccüh nedeniyle değerli Somalı hemşerilerimin huzurunda tüm Manisalılara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmadan tüm insanlarımızı mutlu edecek şekilde hizmetler sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Soma’ya güzel hizmetler kazandıracağız

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bir yapılanma süreci içerisinde olduklarını belirten Başkan Ergün,”Soma Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ederek ilçeyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İlçede gerçekleştirdiğimiz incelemelerde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan birimlerde incelemelerde bulunduk. İl genelinde bir yapılanma süreci içerisindeyiz. Bazı söylemler olacaktır. İyi ve kötüsüyle dedikodular olacaktır. Her şey istişareden geçmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak Soma Belediyesiyle el ele vererek en güzel hizmetleri, inşallah ilçemize kazandıracağız. Bizim üzerimize düşen ne varsa, Soma Belediye Başkanımızın bizlerden her türlü talebini imkânlarımız doğrultusunda yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Isıtma için üzerimize düşeni yapacağız

İlçedeki en önemli problem olan ısıtma konusuna da değinen Başkan Ergün,” Ramazan Bayramı’nın ardından da ilgili daire başkanlıklarımız bu konudaki çalışmalarını Soma Belediyesi’ndeki yetkililer ile yaparak gerekli çalışmaları yapacaktır. Bu konudaki çalışmaların sonlandırılması noktasındaki üzerimize düşen görevi gerçekleştireceğiz. Bu yatırım noktasında başlatılan hizmeti bitirmek de inşallah bizlere nasip olur” dedi.

Maden faciasının acısını unutmadık

13 Mayıs tarihinde Soma’da meydana gelen ve 301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği maden faciasını da unutmayan Başkan Ergün, “Manisa’mızın yanı sıra tüm ülkemizi yasa boğan faciayı unutmadık. Bu nedenle en buruk bayramımızı yaşıyoruz. Ben bir kez daha maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine ve yetimlerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Büyükşehirden şehitliğe düzenleme

Maden şehidi ailelerine, şehitlerin mezarları için bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını da belirten Başkan Ergün,”Hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin adına güzel bir şehit mezarlığı yapmak adına hazırlıklar içerisindeyiz. En kısa sürede inşallah şehitlerimizin mezarlıklarını güzel bir şekilde düzenleyeceğiz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu