Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
09.04.2023 14:37

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde etkili olan sağanak ve kuvvetli yağış dolayısıyla sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Olası taşkınlara karşı tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olan MASKİ, Uncubozköy mahallesinde meydana gelebilecek olası bir sel felaketini de gece gündüz yaptığı müdahalelerle önledi. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Uncubozköy’de yaşanabilecek taşkın sorununu kökten çözecek olan menfez çalışmalarının başladığını ifade ederek, “Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile ihalemizi yağıştan önce yapmıştık ve menfezleri bölgeye indirmiştik. Cuma günü itibari ile de imalatlara başladık” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 3 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.  Ekipler, yağış öncesinde dere yataklarında biriken çöpler ile yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını temizleyerek yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçmek için çalıştı. MASKİ, yağış anında da herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına tüm ekipleriyle sahadaydı. Bu kapsamda Uncubozköy mahallesinde bulunan Çakal Deresinde yağış nedeniyle meydana gelen kısmi taşkını da özverili bir şekilde tahliye ederek olası bir sel felaketinin önüne geçti. MASKİ tarafından daha önce yapılan ihale kapsamında oluşan yağmur sularının sağlıklı bir şekilde Bozköy Deresine deşarj edilmesi için 2 milyon 500 bin liralık yatırımla menfez çalışmalarının başladığını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, imalatına başlanan menfez çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Müdür Aslay’a, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, şube müdürleri, MASKİ Basın Danışmanı Göksel Topçu ve yetkili personel de eşlik etti.

“Menfez çalışması ile buradaki sorunu kökten çözeceğiz”

Çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Küresel ısınma ve buna bağlı olarak yaşadığımız iklim değişikliği yağış rejimlerini de değiştirdi. Artık ani ve yoğun yağışlarla karşılaşıyoruz. Salı günü aniden başlayan yağışlar öncesinde ekiplerimiz il genelinde, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile derelerde herhangi bir taşkın yaşanmaması için temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Yağış anında da tüm ekiplerimiz sahadaydı. Ekiplerimiz, yağışın devam ettiği süre boyunca Uncubozköy’de de hummalı bir çalışma yaptı. Uncubozköy’ün üst kısmında yeni açılan yollardan, Spil Dağı’ndan ve derelerden gelen yoğun su akışını bölgede yaptığımız seddeler ile kestik ve olası bir afetin önüne de geçtik. Oluşan yağmur sularının Bozköy Deresine deşarj edilebilmesi için de Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile zaten ihale yapmıştık. Bu ihale kapsamında menfez çalışmalarımıza da Cuma günü itibari ile başladık. 2 milyon 500 bin liralık yatırımımızla inşallah burada yaşanabilecek olası bir taşkın sorununu kökten çözüme kavuşturacağız” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu