Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.04.2023 22:24

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa’da ağırlanan depremzede vatandaşlar onuruna düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Yaşanan acının büyük bir acı olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Bu acıların dinmesi, bu yaraların sarılması, millet olarak yeniden ayağa kalkmamız; birliğimizle beraberliğimizle ve kardeşliğimizle mümkün olacaktır” dedi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da ağırlanan depremzedeler için iftar yemeği düzenledi. İftar programına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan Ayının Hayırlar Getirmesini Diledi

Depremzede vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Ergün, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi. İftar topunun patlamasıyla birlikte eller hep birlikte semaya açılarak, dualar okundu. İftarın ardından bir konuşma gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Öncelikle tuttuğumuz oruçların ve ettiğimiz duaların Allah katında kabul olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Başı rahmet, ortası günahlardan arınma ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına bizleri sağlık ve sıhhat içerisinde kavuşturan Rabbimize binlerce kez şükürler olsun. Mübarek Ramazan ayının bir kez daha şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

Depremde Yaşamını Yitirenleri Andı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi ciddi şekilde etkileyen depremlerle asrın felaketinin yaşandığını ifade eden Başkan Ergün, “Öncelikle bu acı afette yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ülkemizin ve Aziz milletimizin başı sağ olsun. Orada yaşanan acı hepimizin acısı, hepimizin hüznüdür. O açıdan Ramazan ayını buruk bir şekilde karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Acı haberi aldığımız ilk günden itibaren itfaiyemizle iş makinelerimizle kamyonlarımızla araç ve ekipmanlarımızla kısacası tüm imkanlarımızla afet bölgesinde devletimizin ve milletimizin yanında olduk. 127 aracımız, 390 personelimizle yaraların sarılması için çalışmalar yürüttük. Manisa Valiliğimiz koordinasyonunda yardımlar, arama-kurtarma çalışmaları ve temel ihtiyaç malzemelerinin planlı bir şekilde bölgeye ulaştırılması için tüm kurumlarımızla seferber olduk” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Afet Bölgesinde

Afet bölgesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara devam ettiklerini de belirten Başkan Ergün, “Ramazan ayının başlamasıyla birlikte depremin en çok etkilediği illerimizden olan Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sümer, Aksu ve İstasyon Mahallelerindeki çadır kentlerde her gün 3000’er kişilik iftar yemeği ve sahur kahvaltısı ikramımız devam ediyor. Allah nasip ederse, 18 Nisan günü bizler de bölgeye giderek vatandaşlarımızın ve bölgede görev alan belediye personellerimizle gönüllü kardeşlerimizin yanında olacağız. Manisa’mızda ağırladığımız depremzede kardeşlerimizin de tüm imkanlarımızla yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Yaraların birlik ve beraberlikle sarılacağını dile getiren Başkan Ergün, “Yaşanan acının ne denli büyük olduğunu biliyoruz. Ailesini, evlerini, arkadaşlarını, tüm yaşamını kaybeden kardeşlerimizin acısını tamamen hissedemeyeceğimizin bilincindeyiz. Ancak bu acıların dinmesi, bu yaraların sarılması, millet olarak yeniden ayağa kalkmamız; birliğimizle beraberliğimizle ve kardeşliğimizle mümkün olacaktır. Asrın felaketinin yüreklerimizde oluşturduğu yangını, bu birlik ve beraberliğimizle ve Allah’ın izniyle söndüreceğiz” diye konuştu.

Rabbim Bir Daha Böyle Acılar Yaşatmasın

Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: “Yüce Allah, bu güzel birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bir kez daha deprem faciasında vefat eden bütün kardeşlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim, bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. Bu duygularla iftar programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, 17 Nisan günü idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecemizi ve 21 Nisan günü ulaşacağımız Ramazan Bayramımızı da şimdiden kutluyorum.”

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu